• Breaking News

  Γιατί να επιλέξεις φυσικά καλλυντικά;  Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζι σου σημαντικές πληροφορίες για τα φυσικά καλλυντικά,που θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις την προσωπική σου οικολογική καλλυντική συνείδηση.Γιατί η επιλογή φυσικών καλλυντικών για την φροντίδα του δέρματος , είναι κάτι περισσότερο από μια τάση ομορφιάς...είναι υγεία.

  Ο υγιεινός τρόπος ζωής έχει περάσει, σταδιακά, βαθιά στη συνείδησή μας και μέρα με τη μέρα τον ακολουθούμε ολοένα πιο ευλαβικά. Αυτό σημαίνει ότι προτιμούμε να πληρώνουμε κάτι παρά πάνω για καθαρές τροφές, κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες να ασκούμαστε περισσότερο, ανακυκλώνουμε τα σκουπίδια μας, φλερτάρουμε με τα ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα, και, όσον αφορά στην προσωπική φροντίδα, το χέρι μας θα πάει πρώτα σε ένα προϊόν που αναγράφει στην ετικέτα τον «βιολογικό», «φυσικό», «ασφαλές για το δέρμα και το περιβάλλον». Λογικό. Ο υγιεινός τρόπος ζωής μάς κάνει να αισθανόμαστε πιο προστατευμένοι και πιο σίγουροι ότι κάνουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας (και όσους αγαπάμε). Κυρίως αυτό το νιώθουμε όταν επιλέγουμε βιολογικά, φυσικά καλλυντικά. Και ο λόγος είναι προφανής: βιολογικά καλλυντικά σημαίνει απουσία χημικών κάτι που μπορείς να αντιληφθείς αμέσως μόλις τα απλώσεις στο δέρμα σου.


  Ποιες είναι όμως σημαντικές πληροφορίες που Θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις την προσωπική σου οικολογική καλλυντική συνείδηση;

  Έχοντας ως βασικό άξονα της φιλοσοφίας τους το γεγονός ότι η ομορφιά δεν είναι μόνο η συμβατική φροντίδα της επιδερμίδας και οι υποσχέσεις για θαύματα, αλλά μια ανάγκη που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ολιστικά, όλο και περισσότερες εταιρείες που ειδικεύονται σε προϊόντα φροντίδας δείχνουν να αποκτούν περιβαλλοντολογική και κοινωνικά ευαίσθητη συνείδηση, δημιουργώντας προϊόντα φιλικά στη φύση και τον χρήστη. Κοινός άξονας αυτής της νέας, οικολογικής γενιάς καλλυντικών είναι η αποφυγή χρήσης χημικών, συντηρητικών, σιλικόνης, τεχνητών αρωμάτων, χρωστικών ουσιών, ορυκτελαίων ή ζωικών συστατικών.


  Όπως ήταν αναμενόμενο και φυσικό, αυτά τα νέα, οικολογικά καλλυντικά βρήκαν πρόσφορο έδαφος αφού πλέον κάθε γυναίκα ανεξάρτητα από το οικονομικό ή κοινωνικό προφίλ και την ηλικία της έχει πάψει να ενδιαφέρεται μόνο για το οπτικό αποτέλεσμα. Νοιάζεται κυρίως για την υγεία του δέρματος της, που συνδυάζεται και με το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα. Έτσι, επιλέγοντας όλο και πιο συχνά καλλυντικά βασισμένα σε αγνές πρώτες ύλες, ταυτόχρονα επηρεάζεται σημαντικά ευαίσθητη ισορροπία τον πλανήτη. Κι εδώ έρχεται το μεγάλο ερώτημα: Πότε ένα καλλυντικά προϊόν χαρακτηρίζεται βιολογικό;


  Ο νόμος ορίζει ότι ένα καλλυντικό θεωρείται βιολογικό όταν σε όλα τα στάδια ανάπτυξής του από τη σπορά μέχρι τη συλλογή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί συνθετικά ή χημικά φυτοφάρμακα ή λιπάσματα. Εννοείται ότι οι σπόροι δεν Θα είναι γενετικά τροποποιημένοι και το έδαφος θα είναι καθαρό από τη χρήση χημικών ή ζιζανιοκτόνων για τουλάχιστον 5 χρόνια.Γιατί όταν λέμε «φυσικά καλλυντικά» εννοούμε προϊόντα βασισμένα σε αγνές πρώτες ύλες.


  Για παράδειγμα τα αγνά εκχυλίσματα αιθέριων ελαίων έχουν την ικανότητα να διαπερνούν την επιδερμίδα και από κει μέσω τον αίματος να κυκλοφορούν ταχύτατα στον οργανισμό, επιδρώντας κυρίως στα νεύρα και τα ζωτικά όργανα. Άρα, την ώρα που λούζεσαι με ένα αγνό σαμπουάν ή απλώνεις στην επιδερμίδα σου μια ενυδατική κρέμα με φυσικά συστατικά, το μεγαλύτερο μέρος των ευεργετικών συστατικών μπαίνουν στον οργανισμό, κυρίως μέσω της απορρόφησης από την επιδερμίδα και της αναπνευστικής οδού.Ερευνητές απέδειξαν σήμερα ότι μέσα από τον πλούτο της φύσης μπορούν να επιλέξουν συστατικά φροντίδας και προστασίας εξίσου αποτελεσματικά με τις συνθετικές ουσίες, να ανακαλύψουν καινούρια ελιξίρια νεότητας και να εξελίξουν θεαματικά τις παραδοσιακές, φυσικές φόρμουλες.


  Αυτά τα μικρά θαύματα της φύσης παρουσιάζουν πλήθος από θεραπευτικές ιδιότητες άλλα είναι χαλαρωτικά, καταπραϋντικά και ηρεμιστικά, άλλα τονωτικά και αναζωογονητικά. Πολλά φροντίζουν με ιδιαίτερη στοργή την επιδερμίδα, ενώ κάποια έχουν και αφροδισιακές ιδιότητες.

  Και μην ξεχνάς πως όλα μπορούν καθώς εισέρχονται στον οργανισμό να σου προσφέρουν ανεπανάληπτα και ολοφάνερα οφέλη στα συναισθήματα και στην πνευματική γαλήνη.


  penny

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  Post Top Ad

  ad728

  Post Bottom Ad

  ad728