• Breaking News

    Σολομός σοτέ με σπανάκι και ντοματίνια


    Συστατικά
    • 600 γρ. σολομό χωρίς κόκκαλα
    • ελαιόλαδο
    • 6-8 κ.σ. χυμό λεμονιού (χωρισμένο)
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 4 κολοκυθάκια
    • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
    • σπανάκι 300 γρ κατεψυγμένο-αποψυγμένο ή φρέσκο
    • 2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο (μόνο τα φύλλα)
    • κρέμα βαλσάμικο
    • τριμμένο φουντούκι

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για τον σοτέ σολομό
    • Κόβουμε το φιλέτο του σολομού σε κάθετες μερίδες (100-150 γρ.) και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι διαγώνια από τη μεριά της πέτσας 2 φορές για να ψηθεί καλύτερα το ψάρι.
    • Πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και δίνουμε χρώμα στο σολομό πρώτα από τη μεριά της πέτσας, πιέζοντας ελαφρά με μια σπάτουλα.
    • Το ψάρι θα καταλάβουμε ότι έχει πάρει χρώμα όταν με τη σπάτουλα πάμε να το γυρίσουμε από την άλλη πλευρά και ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι.
    • Στη συνέχεια, δίνουμε χρώμα και από τις υπόλοιπες πλευρές και σβήνουμε με κρέμα βαλσαμικού και λεμόνι.
    • Μόλις δέσουν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά. 
    Για το σπανάκι
    • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες πάχους 1 εκ.
    • Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κολοκυθάκια.
    • Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σπανάκι  και το σοτάρουμε και αυτό για 2 λεπτά για να χάσει τον όγκο του.
    • Προσθέτουμε και τα ντοματίνια και λίγο φρέσκο θυμάρι και τα σοτάρουμε και αυτά για 2 λεπτά.
    • Σβήνουμε με κρέμα βαλσαμικού και λεμόνι και σερβίρουμε με τα φουντούκια επιπλέον φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
    • via

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728