• Breaking News

    Οι καλύτερες χειμερινές τροφές για απώλεια βάρους



    Το χειμώνα και κυρίως τις γιορτές υπάρχουν πολλές λιχουδιές, όπως μπισκότα, σοκολάτες, δίπλες, μελομακάρονα, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν και πολλά εποχιακά τρόφιμα που μπορούν να σας χαρίσουν ευεξία και να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Δείτε μερικά superfoods του χειμώνα.
    Σούπες. Αν μαγειρέψετε μια σούπα χωρίς πολλά λιπαρά, τότε είναι μια εξαιρετική επιλογή με λίγες θερμίδες. Σύμφωνα με κάποιες μελέτες μια σούπα πριν το κυρίως γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά, γιατί μειώνει την ανάγκη για φαγητό και σας κρατάει χορτάτους για πολλές ώρες. Προτιμήστε σούπες χωρίς κρέμες και επιλέξτε να πολτοποιήσετε τα λαχανικά, τα οποία βοηθάνε στην αίσθηση πληρότητας.
    Γλυκοπατάτα. Αυτό το τρόφιμο δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, όμως έχει πολλά οφέλη για την υγεία και χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με τις κοινές πατάτες. Αυτό σημαίνει ότι αν τρώτε γλυκοπατάτες διατηρείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά, μετριάζοντας την επιθυμία σας για φαγητό.
    Πλιγούρι βρώμης. Το πλιγούρι είναι η τέλεια επιλογή για ένα χειμερινό πρωινό. Επίσης, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και κρατάει σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, μειώνοντας έτσι τους πόθους σας για κάτι γλυκό.
    Σέσκουλα. Τα σέσκουλα ή λαχανίδες είναι από τα πιο θρεπτικά χειμωνιάτικα λαχανικά, που χαρίζουν ευεξία και υγεία. Στην πραγματικότητα όταν τα σέσκουλα μαγειρευτούν, αυξάνεται η ποσότητα του μαγνησίου και του ασβεστίου, τα οποία βοηθάνε στην απώλεια βάρους.
    Ρόδι. Είναι ένα φρούτο αποκάλυψη, διότι μελέτες έχουν δείξει ότι δρα ως αντιοξειδωτικό και αντιδιαβητικό. Επίσης, εμφανίζει αντιβακτηριδιακή, αντιφλεγμονώδη, αντι-ιική, αντικαρκινική δραστηριότητα και ο καρπός του βελτιώνει τη καρδιαγγειακή και στοματική υγεία. Επιπλέον, το ρόδι είναι χαμηλό σε θερμίδες και περιέχει ψηλές ποσότητες φυτικών ινών. Είναι η καλύτερη χειμωνιάτικη επιλογή.
    Αχλάδια. Είναι ένα φρούτο με πολλές ευεργετικές ιδιότητες και θρεπτικά συστατικά. Οι χειμερινές ποικιλίες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να σας κρατάνε χορτάτους και να διατηρούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Για επιπλέον όφελος προσθέστε μια χούφτα αμύγδαλα, το οποίο θα να συγκρατήσουν τους πόθους σας για ζάχαρη.

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728