penny tsoytsoyklari penny tsoytsoyklari Author
Title: Πάβλοβα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου στεφανιού
Author: penny tsoytsoyklari
Rating 5 of 5 Des:
Τι πιο εορταστικό από ένα όμορφο και πεντανόστιμο χριστουγεννιάτικο στεφάνι! Υλικά (υλικά για 8 μερίδες) ...


Τι πιο εορταστικό από ένα όμορφο και πεντανόστιμο χριστουγεννιάτικο στεφάνι!

Υλικά (υλικά για 8 μερίδες)
  • 8 ασπράδια αβγού
  • 630γρ. (750ml) άχνη ζάχαρη
  • 20ml ξύδι από λευκό κρασί
  • 30ml κορν φλάουρ
  • 60ml κακάο καλής ποιότητας
  • 250γρ. μασκαρπόνε
  • 1 κιλό παγωτό μαύρη σοκολάτα
  • 250γρ. φράουλες και μούρα
  • κακάο για πασπάλισμα
  • 100ml μέλι
Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.

  2. Τοποθετήστε τα ασπράδια στο δοχείο του μίξερ και χτυπήστε τα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί αφρός με απαλές κορυφές. Συνεχίστε το χτύπημα προσθέτοντας σταδιακά την άχνη ζάχαρη. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει γυαλιστερό και σφιχτό. Προσθέστε το ξύδι και χτυπήστε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέστε προσεκτικά το κορν φλάουρ.

  3. Τοποθετήστε με ένα κουτάλι το 1/3 της μαρέγκας σε ένα καθαρό μπολ και προσθέστε το κακάο. Ανακατέψτε καλά. Αναδιπλώστε απαλά την μαρέγκα με το κακάο μέσα στην υπόλοιπη μαρέγκα μέχρι να αποκτήσει όψη μάρμαρου.

  4. Τοποθετήστε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί και ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι για σκεύη. Τοποθετήστε με ένα κουτάλι τη μαρέγκα κυκλικά πάνω στο ταψί ώστε να μοιάζει με στεφάνι. Ψήστε για 45-60 λεπτά ή μέχρι η μαρέγκα να γίνει τραγανή εξωτερικά, παραμένοντας όμως αφράτη εσωτερικά. Αφήστε την στο χαρτί ψησίματος μέχρι να κρυώσει.

  5. Αφαιρέστε προσεκτικά με μια σπάτουλα και τοποθετήστε σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. Αν σπάσει το στεφάνι, τοποθετήστε απλά δίπλα-δίπλα τα δύο κομμάτια στην πιατέλα. Τοποθετήστε με ένα κουτάλι το μασκαρπόνε και τις μπάλες παγωτού στη μαρέγκα, απλώνοντας ενδιαμέσως τις φράουλες και τα μούρα. Πασπαλίστε το κακάο και ρίξτε λίγο μέλι πάνω από την πάβλοβα. Σερβίρετε αμέσως.
    www.epithimies.gr

About Author

Διαφημιστειτε εδω......

Δημοσίευση σχολίου

 
Top