penny tsoytsoyklari penny tsoytsoyklari Author
Title: Ωροσκόπιο 2016 για όλα τα ζώδια αναλυτικά
Author: penny tsoytsoyklari
Rating 5 of 5 Des:
  Κριός Με τον πλανήτη Ουρανό στο ζώδιό σας και τον Πλούτωνα σε ένα ζώδιο που είναι σε φυσική σύγκρουση με το δικό σας,ήδη εδώ και μ...
 •  
 • Κριός
 • Με τον πλανήτη Ουρανό στο ζώδιό σας και τον Πλούτωνα σε ένα ζώδιο που είναι σε φυσική σύγκρουση με το δικό σας,ήδη εδώ και μερικά χρόνια, η φετινή χρονιά είναι μια ακόμη χρονιά γεμάτη προκλήσεις και πιθανές ριζικές αλλαγές για εσάς τους Κριούς! Βέβαια, η τελευταία όψη τετραγώνου μεταξύ των δύο αυτών βαρέων πλανητών πραγματοποιήθηκε την περσινή χρονιά.
  Ωστόσο, επειδή κινούνται αργά, παραμένουν σε σκληρή όψη τετραγώνου όλο το πρώτο τρίμηνο του 2016. Αυτό επηρεάζει πιο έντονα όσους από εσάς γεννηθήκατε από 5 έως 9 Απριλίου και σηματοδοτεί μια σειρά ριζικών αλλαγών που σχετίζονται με σημαντικούς τομείς της ζωής σας, όπως είναι η καριέρα, ο γάμος,οι σχέσεις σας με γονείς και οικογένεια καθώς και το ίδιο σας το σπίτι ως οίκημα.Πιο συγκεκριμένα, με τον Ουρανό να βρίσκεται στο ζώδιό σας θα έχετε την έντονη επιθυμία για μια σημαντική ανατροπή στη ζωή σας χωρίς απαραίτητα να υπολογίσετε τις συνέπειες. Άλλωστε, εσείς οι Κριοί συνηθίζετε πρώτα να ενεργείτε και μετά να σκέφτεστε!

  Η αφορμή για την ανατροπή αυτή μπορεί να δοθεί όταν το αφεντικό ή οι γονείς σαςπροσπαθήσουν να σας επιβληθούν, πιθανώς με υπόγειο τρόπο, π.χ. διαμέσου χειραγώγησης συναισθηματικού ή οικονομικού περιεχομένου. Αυτό ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα να θελήσετε να επαναστατήσετε φέρνοντας έτσι μια γενική ανανέωση στη ζωή σας. Η ανανέωση αυτή μπορεί να σημάνει αλλαγή δουλειάς, κοινωνικής θέσης ή ακόμα και συντρόφου. Το τελευταίο ενδεχόμενο είναι ακόμη πιο έντονο κατά την περίοδο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2016 οπότε ο Δίας, από το έβδομο ηλιακό σας σπίτι, θα σας φέρει περαιτέρω ευκαιρίες για να γνωρίσετε έναν καινούριο σύντροφο, να απαλλαγείτε από έναν σύντροφο/σύζυγο που δεν σας ικανοποιεί πια ή να βελτιώσετε την σχέση σας με αυτόν.

  Η ουσία είναι ότι θα θελήσετε να απαλλαγείτε από οτιδήποτε σας είχε κρατήσει δέσμιους στο παρελθόνώστε να αποκτήσετε μια ολοκαίνουρια αίσθηση του ποιοι είστε και τι ζητάτε στη ζωή.Όμως, θυμηθείτε ότι οι επερχόμενες αλλαγές, ακόμη κι αν είναι θετικές, θα χρειαστούν χρόνο για να χωνευτούν. Οι δύο περίοδοι μέσα στην οποία θα κορυφωθούν αυτές οι αλλαγές είναι α) η περίοδος Ιανουαρίου, ειδικά σε ό,τι αφορά την καριέρα, και β) το δεύτερο μισό του Μαρτίου, ειδικά σε ό,τι αφορά τον γάμο ή κάποια επαγγελματική συνεργασία.

  Από τις πιο θετικές περιόδους της χρονιάς αναμένεται να είναι το πρώτο μισό του Απριλίου οπότε θα έχετε την Αφροδίτη στο ζώδιό σας και θα θελήσετε να επιδοθείτε σε έρωτες, εξόδους, απολαύσειςκαι κοινωνικές επαφές. Πολλά μαζεμένα νεύρα,όμως,θα έχετε από 16 Απριλίου έως 28Ιουνίου. Ο λόγος θα είναι οι σημαντικέςκαθυστερήσεις, αναβολές και μπερδέματαπου θα φέρει η αναδρομή του κυβερνήτη σας Άρη, πρώτα σε θέματα νομικά, ανωτέρων σπουδών, ταξιδιών και σχέσεων με μακρινούς συγγενείς από 16 Απριλίου έως 27 Μαΐου και κατόπιν σε θέματα οικονομικά, φορολογικά, τραπεζικά και κληρονομικά από 27 Μαΐου έως 28 Ιουνίου.

  Επιπλέον υπομονή θα χρειαστείτε τις δύο τελευταίες εβδομάδες της χρονιάς όσοι γεννηθήκατε από 21 Μαρτίου έως 5 Απριλίου λόγω παρεξηγήσεων που θα φέρει ο Ερμής ο ανάδρομος σε θέματα που σχετίζονται με την καριέρα σας, το αφεντικό σας ή με κάποιον από τους δύο γονείς σας. Τέλος, η σεληνιακή έκλειψη που θα γίνει απέναντι από το ζώδιό σας στις 23 Μαρτίου και που θα επηρεάσει κυρίως όσους γεννηθήκατε στις αρχές του ζωδίου ίσως φέρει κάποια συναισθηματική ένταση με τον σύντροφό σας ή με κάποιον επαγγελματικό συνεργάτη.


 • Ταύρος 
 •  Με τον Άρη στον έβδομο ηλιακό σας οίκο για τους δύο πρώτους μήνες του χρόνου και ξανά, λόγω αναδρομής, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο φαίνεται ότι έχετε την επιθυμία να ασχοληθείτε με το ταίρι σας, τονσύντροφο/σύζυγό σας ή με κάποιον επαγγελματικό συνεργάτη που φαίνεται όμως να σας «ψήνει το ψάρι στα χείλη». Μάλιστα, το διάστημα του Ιουνίου θα είναι αρκετά έντονο και με αρκετές πιθανότητες για τσακωμούςμε τα παραπάνω άτομα, ειδικά για όσους από εσάς γεννηθήκατε την τελευταία εβδομάδα του ζωδίου.
  Βέβαια, με τον Δία στον πέμπτο σας ηλιακό οίκο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχετε αυξημένη διάθεση για καλοπέραση και φλερτ και θα σας δοθούν ευκαιρίες για τεκνοποιία, για δημιουργικά σχέδια καθώς και για ενασχόληση με χόμπυ και δραστηριότητες που σας ευχαριστούν και σας ψυχαγωγούν. Έχετε, όμως, υπόψη σας ότι κάποιο φλερτ, κάποιο από τα παιδιά σας ή κάποιο δημιουργικό σχέδιο που σας ενθουσιάζει θα σταθεί αφορμή για οικονομικούς περιορισμούςκαι δυσκολίες λόγω τραπεζικών ή φορολογικών και ασφαλιστικών ζητημάτων. Μάλιστα, η εμπλοκή φίλων ή εταιρειών και συλλόγων όπου ανήκετε ενδέχεται να επιτείνουν αυτούς τους περιορισμούς προκαλώντας χάος και σύγχυση. Το ενδεχόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα πιθανό την περίοδο της άνοιξης και του Ιουνίου. Ας είστε λοιπόν προσεκτικοί με την οικονομική σας διαχείριση καθώς και με τους υλικούς πόρους που μοιράζεστε με τον σύντροφό σας ή με άλλα πρόσωπα στη ζωή σας.

  Από τις πιο «περίεργες» περιόδους της χρονιάς αναμένεται να είναι η περίοδος από 30Απριλίουμέχρι 24 Μαΐου οπότε θα έχετε στο ζώδιό σας, την Αφροδίτη, δηλαδή τον κυβερνήτη σας. Αυτόθα σας κάνει να έχετε επιθυμία για έρωτες, εξόδους, απολαύσεις και κοινωνικές επαφές. Ωστόσο, η σχεδόν ταυτόχρονη αναδρομή του Ερμή στο ζώδιό σας (27 Απριλίου έως 21 Μαΐου) θα φέρει κάποιες καθυστερήσεις ή αναβολές αναφορικά με αυτά τα ζητήματα, ειδικά για όσους από εσάς έχετε γεννηθεί 4 έως 14 Μαΐου. Αυτές οι καθυστερήσεις θα έχουν ξεπεραστεί πλήρως μέχρι τις 7 Ιουνίου αλλά με τον Άρη ανάδρομο την ίδια περίοδο απέναντί σας, ειδικά εσείς των τελευταίων ημερών, θα είστε αρκετά εκνευρισμένοι λόγω τσακωμών και ασυνήθιστων απαιτήσεων από το ταίρι, τον σύντροφο ή από κάποιον επαγγελματικό σας συνεργάτη. Έξτρα προσοχή θα χρειαστεί και τις ημέρες γύρω από τις 18 Αυγούστου οπότε η σεληνιακή έκλειψη θα ζητήσει, πάλι από εσάς των τελευταίων ημερών του ζωδίου, να βρείτε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ σπιτιού και δουλειάς ή μεταξύ οικογένειας και καριέρας, πιθανώς λόγω ανατροπής σε έναν από τους δύο τομείς.

  Από τον Σεπτέμβρη και μέχρι το τέλος της χρονιάς το σκηνικό αλλάζει αρκετά καθώς ο Δίας θα μπαίνει στον Ζυγό και στον έκτο ηλιακό σας οίκο. Αλλαγή δουλειάς ή βελτίωση των εργασιακών σας συνθηκών και των σχέσεων με συναδέλφους είναι ανάμεσα στα πιθανά σενάρια. Θα σας δοθούν ευκαιρίες να ανοίξετε τους εργασιακούς σας ορίζοντες και να κάνετε επενδύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σας.Μάλιστα, το διάστημα 9 Νοεμβρίου έως 19 Δεκεμβρίου θα είστε ιδιαίτερα κινητοποιημένοι σε θέματα καριέρας. Επιπλέον, αν σας απασχολούσαν ζητήματα υγείας, τότε από τον Σεπτέμβρη και μετά θα είστε σε θέση να δείτε σημαντική ανάρρωση και βελτίωση της σωματικής ευεξίας σας - θεραπείες που δεν είχατε δοκιμάσει μέχρι πρότινος θα σας ωφελήσουν. Τέλος, αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο, οι τέσσερις τελευταίοι μήνες του χρόνου ενδείκνυνται για κάτι τέτοιο.

 •  
 • Δίδυμοι
 •  Με τον Κρόνο απέναντι από το ζώδιό σας ήδη από πέρυσι, η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι πολύ σημαντική, αν και όχι απαραίτητα εύκολη, ειδικά για όσους από εσάς γεννηθήκατε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Ο Κρόνος συνδέεται με την εργατικότητα, την οργανωτικότητα και τη μεθοδικότητα, άρα θα κληθείτε να επιδείξετε αυτές τις αρετές και, δεδομένου του ότι δεν είστε ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με αυτές, θα νιώσετε αρκετά πιεσμένοι και περισσότερο «βεβαρυμένοι» από ό,τι θα θέλατε. Από τον έβδομο ηλιακό σας οίκο, ο Κρόνος θα σας θυμίσει μέσω της παρουσίας ενός σημαντικού προσώπου ότι πρέπει από τη μία να στρωθείτε στη δουλειά και από την άλλη να κάνετε σημαντικές και ίσως οδυνηρές περικοπές στη ζωή σας, αφαιρώντας έτσι εκείνα τα κομμάτια που δεν εξυπηρετούν κανέναν πλέον σκοπό.
  Σε κάθε περίπτωση, ο Κρόνος από τον έβδομο ηλιακό σας οίκο σχετίζεται με σημαντική ανάληψη ευθυνών αλλά και ξεκαθαρίσματα που έχουν να κάνουν είτε με κάποια επαγγελματική συνεργασία είτε με το ταίρι σας. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να ξεκινήσετε μια σοβαρή επαγγελματική συνεργασία ή να διακόψετε μια παλιά εάν δεν σας ωφελεί πλέον. Επίσης, αν είστε σε σχέση, θα μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε εάν πράγματι χρειάζεστε αυτό το άτομο στη ζωή σας. Αν θεωρείτε πως το χρειάζεστε πραγματικά, τότε θα θελήσετε να πάτε τη σχέση ένα βήμα παραπέρα και να την επισημοποιήσετε, πιθανώς μέσω γάμου. Αν θεωρείτε πως δεν το χρειάζεστε πλέον αυτό το άτομο, το πιθανότερο είναι να το βγάλετε από τη ζωή σας. Αν πάλι δεν είστε σε σχέση, τότε είναι πολύ πιθανό να μπει στη ζωή σας κάποιο άτομο με το οποίο να συνδεθείτε ερωτικά και το οποίο να γίνει πολύ σημαντικό για εσάς, αν και καταπιεστικό ορισμένες φορές.

  Μάλιστα, η ολική ηλιακή έκλειψη που θα γίνει στις 9 Μαρτίου και που θα επηρεάσει περισσότερο όσους γεννηθήκατε από 8 έως 12 Ιουνίου θα φέρει την κορύφωση των παραπάνω διαδικασιών βοηθώντας σας να ολοκληρώσετε κάποιο σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα σας και να κάνετε μια νέα αρχή που όμως μπορεί να προκαλέσει αρκετές δυσκολίες ή περιορισμούς σε σχέση με το ταίρι σας λόγω της ταυτόχρονης και σκληρής ενεργοποίησης του Κρόνου.

  Ειδικά για όσους από εσάς γεννηθήκατε 28 Μαΐου έως 3 Ιουνίου η δράση του Ποσειδώνα από τον δέκατο ηλιακό σας οίκο, υπόσχεται φήμη και δόξα, αρκεί να μην αφήσετε να σας εξαπατήσουν, γιατί άλλωστε «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός». Η δόξα, βέβαια, θα έρθει μέσα από αρκετό κόπο, όπως μαρτυρά ο Κρόνος απέναντί σας, καθώς και μέσα από εργασιομανία, όπως δείχνει ο Δίας στην Παρθένο, σε ένα ζώδιο που είναι σε φυσική σύγκρουση με το δικό σας. Ιδιαίτερη προσοχή για υπερκόπωση θα πρέπει να δοθεί καθόλη τη διάρκεια της άνοιξης, ειδικά από όσους έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου.

  Επιπλέον, αρκετά νεύρα εξαιτίας του ανάδρομου κυβερνήτη σας και των εκλείψεων θα έχετε από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου λόγω καθυστερήσεωνή παρανοήσεων σε θέματα που αφορούν το σπίτι, την οικογένειά σας και την καριέρα σας. Τα σενάρια αυτά είναι πολύ πιο πιθανά για όσους γεννήθηκαν από 4 έως 20 Ιουνίου αλλά θα έχουν τακτοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις 6 Οκτωβρίου. Άλλωστε, μέχρι τότε θα έχει μπει πια και ο Δίας στο ζώδιο του Ζυγού αυξάνοντας τη διάθεσή σας για καλοπέραση και δίνοντάς σας ευκαιρίες για τεκνοποιία, για δημιουργικά σχέδια καθώς και για ενασχόληση με χόμπυ και δραστηριότητες που σας ευχαριστούν και σας ψυχαγωγούν.


 • Καρκίνος
 •  Με τον πλανήτη Πλούτωνα απέναντι από το ζώδιό σας και τον Ουρανό σε ένα ζώδιο που είναι σε φυσική σύγκρουση με το δικό σας ήδη εδώ και μερικά χρόνια, η φετινή χρονιά αναμένεται πάλι γεμάτη από αρκετές προκλήσεις και πιθανές ριζικές αλλαγές για εσάς τους Καρκίνους! Βέβαια, παρά το γεγονός ότι η τελευταία όψη τετραγώνου μεταξύ των δύο αυτών βαρέων πλανητών πραγματοποιήθηκε την περσινή χρονιά, η εξαιρετικά αργή περιφορά τους γύρω από τον Ήλιο τους «κλειδώνει» σε σκληρή όψη τετραγώνου για ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο του 2016.
  Αυτό επηρεάζει πιο έντονα όσους από εσάς γεννηθήκατε από 7 έως 11 Ιουλίου και σηματοδοτεί μια σειρά ριζικών και πιθανώς ξαφνικών αλλαγών που σχετίζονται με σημαντικούς τομείς της ζωής σας όπως είναι ο γάμος, οι γονείς, η καριέρα και η κοινωνική σας θέση. Πιο συγκεκριμένα, με τον Πλούτωνα να βρίσκεται στο ζώδιο απέναντι από το δικό σας ένα σημαντικό άτομο στη ζωή σας, όπως ο σύντροφός σας ή κάποιος συνεργάτης, θα θελήσει να εξυγιάνει τη μεταξύ σας σχέση μεταμορφώνοντάς τη με σκοπό την καλύτερη λειτουργία της. Είναι επίσης πιθανό ο σύντροφος/σύζυγος ή κάποιος συνέταιρος να περνάει από βαθιές αλλαγές στη ζωή του οι οποίες φυσικά επηρεάζουν τη μεταξύ σας σχέση. Τέτοια φαινόμενα θα προκαλέσουν απροσδόκητες αλλαγές και αστάθεια στην καριέρα και την επαγγελματική σας πορεία. Βέβαια, μπορεί να είστε και εσείς αυτοί που θα πάρετε την πρωτοβουλία για επαγγελματικές ανατροπές με αφορμή βαθιές αλλαγές που βιώνετε στις διαπροσωπικές σας σχέσεις ή τον γάμο.

  Οι δύο περίοδοι μέσα στην οποία θα κορυφωθούν τα παραπάνω είναι α) η περίοδος Ιανουαρίου, ειδικά σε ό,τι αφορά τον γάμο ή κάποια επαγγελματική συνεργασία, και β) το δεύτερο μισό του Μαρτίου, ειδικά σε ό,τι αφορά το σπίτι και την καριέρα. Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση, λόγω της έκλειψης στις 23 Μαρτίου που επηρεάζει περισσότερο όσους από εσάς γεννηθήκατε τις πέντε πρώτες μέρες του ζωδίου, θα νιώσετε διχασμένοι μεταξύ των επαγγελματικών και των οικογενειακών σας υποχρεώσεων, κυρίως γιατί το σπίτι και η οικογένεια θα παρουσιάσουν αυξημένες απαιτήσεις εκείνο το διάστημα.

  Σημειώστε, επίσης, ότι κατά την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016 οι αλλαγές σε γάμο και καριέρα θα ενταθούν για όλους τους Καρκίνους καθώς ο Δίας, από τον τέταρτο πια ηλιακό σας οίκο, θα εμπλέκεται σκληρά με Ουρανό και Πλούτωνα. Αφορμές θα αποτελέσουν τυχόν ευκαιρίες για αγορά ενός καινούριου σπιτιού, για επέκταση ή αναδιακόσμηση αυτού που ήδη έχετε ή για απαλλαγή από ένα σπίτι που δεν σας ικανοποιεί ώστε να μετακομίσετε σε ένα καλύτερο. Επιπλέον ενδεχόμενο για την περίοδο από τον Σεπτέμβρη και μετά που ο Δίας μπαίνει επισήμως στον τέταρτο ηλιακό σας οίκο είναι η προσθήκη νέων μελών στην οικογένειά σας, ίσως με τη μορφή νέων απογόνων.

  Από τις πιο θετικές περιόδους της χρονιάς αναμένεται να είναι το δεύτερο μισό του Ιουνίου και το πρώτο μισό του Ιουλίου οπότε θα έχετε την Αφροδίτη στο ζώδιό σας και θα θελήσετε να επιδοθείτε σε έρωτες, εξόδους, απολαύσεις και κοινωνικές επαφές.Αρκετάνευράκια, όμως, μπορεί να έχετε μέχρι τότε, ειδικά από 16 Απριλίου έως λίγο μετά τα μέσα Ιουνίου. Ο λόγος θα είναι οι σημαντικές αναβολές και συγκρούσεις που θα φέρει η αναδρομή του Άρη, πρώτα σε θέματα εργασίας, υγείας και σχέσεων με συναδέλφους από 16 Απριλίου έως 27 Μαΐου και κατόπιν σε θέματα τεκνοποιίας, απογόνων και δημιουργικών σχεδίων και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων από 27 Μαΐου έως 28 Ιουνίου. Επιπλέον υπομονή θα χρειαστείτε τις δύο τελευταίες εβδομάδες της χρονιάς όσοι γεννηθήκατε από 21 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου λόγω παρεξηγήσεων που θα φέρει ο Ερμής ο ανάδρομος σε θέματα που σχετίζονται με τον σύντροφο/σύζυγο ή με κάποιον συνέταιρο.


 • Λέων
 •  Με τον Άρη στον Σκορπιό, ζώδιο που είναι σε φυσική σύγκρουση με το δικό σας, για τους δύο πρώτους μήνες του χρόνου καθώς και για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο λόγω αναδρομής, είναι αρκετά πιθανό να προβείτε σεδραστικές κινήσεις και να πάρετε αποφασιστικές πρωτοβουλίες σε σχέση με ζητήματα που αφορούν τα του οίκου σας. Ωστόσο, οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες αυτές θα συνοδευτούν από αρκετά νεύρα και τσακωμούς με άτομα της οικογενείας σας, ειδικά το καλοκαίρι. Το ενδεχόμενο αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για όσους από εσάς γεννηθήκατε την τελευταία εβδομάδα του ζωδίου.
  Βέβαια, με τον Δία στον δεύτερο ηλιακό σας οίκο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχετε όρεξη για αρκετές αγορές και για επενδύσεις που θα στηρίζουν την υλική σας διαβίωση. Όμως, θα χρειαστεί να περιορίσετε κάποιες από αυτές τις αγορές και τις επενδύσεις εξαιτίας των παιδιών σας που μπορεί να αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές ή εξαιτίας κάποιου δημιουργικού σχεδίου που απαιτεί χρόνο και κόπο. Μάλιστα, ζητήματα τραπεζικά, φορολογικά, ασφαλιστικά ή κληρονομικά ενδέχεται να επιτείνουν την ανάγκη για περιορισμό αγορών και επενδύσεων προκαλώντας χάος και σύγχυση. Το ενδεχόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα πιθανό την περίοδο της άνοιξης και του Ιουνίου. Καλό είναι λοιπόν να είστε αρκετά προσεκτικοί με την οικονομική σας διαχείριση καθώς και με τους υλικούς πόρους που μοιράζεστε, ιδιαίτερα με τα παιδιά σας.

  Από τις πιο ευχάριστες περιόδους της χρονιάς αναμένεται να είναι η περίοδος από 12 Ιουλίου έως 5 Αυγούστουοπότε θα έχετε στο ζώδιό σας, την Αφροδίτη. Η διέλευση αυτή θα διεγείρει μέσα σας την επιθυμία για έρωτες, εξόδους, απολαύσεις και κοινωνικές επαφές. Ωστόσο, με αρκετή υπομονή θα πρέπει να εξοπλιστείτε από τις 27 Απριλίου έως τις 21 Μαΐου, ιδιαίτερα όσοι από εσάς έχετε γεννηθεί από 6 έως 16 Αυγούστου. Ο λόγος σχετίζεται με την αναδρομή του Ερμή στον δέκατο ηλιακό σας οίκο: καθυστερήσεις, αναβολές και παρεξηγήσεις αναφορικά με την καριέρα, το αφεντικό ή έναν από τους γονείς σας θα είναι στο πρόγραμμα.

  Αυτές οι καθυστερήσεις θα έχουν ξεπεραστεί πλήρως μέχρι τις 7 Ιουνίου αλλά με τον Άρη ανάδρομο την ίδια περίοδο και από θέση τετραγώνου, ειδικά εσείς των τελευταίων ημερών, θα είστε αρκετά εκνευρισμένοι λόγω τσακωμών με μέλη της οικογένειάς σας και ασυνήθιστων απαιτήσεων που μπορεί να έχει το σπίτι από εσάς, ίσως εξαιτίας ζημιών που χρειάζονται επιδιόρθωση. Προσοχή θα χρειαστεί και τις ημέρες γύρω από τις 18 Αυγούστου οπότε η σεληνιακή έκλειψη που συμβαίνει στο ζώδιο απέναντι από το δικό σας θα ζητήσει, πάλι από εσάς των τελευταίων ημερών του ζωδίου, να συμβιβαστείτε με τις ξαφνικές ή περίεργες απαιτήσεις του συντρόφου, συζύγου ή κάποιου επαγγελματικού σας συνεργάτη.

  Από τον Σεπτέμβρη και μέχρι το τέλος της χρονιάς το σκηνικό αλλάζει αρκετά καθώς ο Δίας θα μπαίνει στον Ζυγό και στον τρίτο ηλιακό σας οίκο. Αλλαγή γειτονιάς ή βελτίωση των σχέσεων με τα αδέρφια και τους κοντινούς σας συγγενείς ή γείτονες είναι ανάμεσα στα πιθανά σενάρια. Μπορεί να δείτε οφέλη από τις σχέσεις σας με τα παραπάνω άτομα, ενώ μπορεί να σας δοθούν και ευκαιρίες να μάθετε καινούρια πράγματα ώστε να ανοίξετε το μυαλό σας. Ενδέχεται, για παράδειγμα, να αρχίσετε να μαθαίνετε οδήγηση, χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών ή κάποια ξένη γλώσσα.Τέλος, περισσότερες κοντινές εκδρομές και έξοδοι στα τοπικά μαγαζιά θα είναι στο πρόγραμμα για εσάς. Μάλιστα, εάν εσείς οι ίδιοι έχετε κάποιο μαγαζί ή κατάστημα, είναι αρκετά πιθανό να δείτε αύξηση της πελατείας σας από το φθινόπωρο και μετά.
 •  

 • Παρθένος
 •  Με τον Δία στο ζώδιό σας είστε οι πιο ευνοημένοι του ζωδιακού μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου οπότε ο Δίας μπαίνει στον Ζυγό. Η διέλευση του Δία, δηλαδή του πλανήτη της τύχης, της ανάπτυξης και της ευφορίας, γίνεται μια φορά στα δώδεκα χρόνια για το κάθε ζώδιο, το οποίο σημαίνει ότι όταν έχουμε τον Δία στο ζώδιό μας πρέπει να το εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο. Μπορεί ο Δίας να μη λύνει όλα μας τα προβλήματα ούτε να βελτιώνει τη ζωή μας ως δια μαγείας, μας ανοίγει όμως πόρτες και πολλές μάλιστα. Οι πόρτες που θα επιλέξουμε να ανοίξουμε θα μας οδηγήσουν σε πράγματα, καταστάσεις και ανθρώπους που ίσως ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι θα μπορούσαμε να έχουμε στη ζωή μας. Πιο έντονα την εύνοια του Δία την έχετε ήδη νιώσει από τον Αύγουστο του 2015 όσοι από εσάς γεννηθήκατε το πρώτο εικοσαήμερο του ζωδίου, δηλαδή 23 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου. Το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι του 2016 θα νιώσετε σταδιακά την εύνοια του Δία και οι Παρθένοι του τελευταίου δεκαημέρου, ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
  Για εσάς τους Παρθένους, λοιπόν, το πρώτο εννιάμηνο του 2016 είναι μια περίοδος σημαντικής ανάπτυξης και μοναδικών ευκαιριών που θα έρχονται στον δρόμο σας χωρίς να το επιδιώξετε ιδιαίτερα. Οι ευκαιρίες αυτές θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία και να δείτε τη ζωή με μεγαλύτερη αισιοδοξία και διάθεση για νέες περιπέτειες. Αυτό γίνεται γιατί η δράση του Δία είναι απελευθερωτική: λύνει τα δεσμά που μπορεί να σας είχαν φυλακίσει σε μια σχέση, μια δουλειά ή μια κατάσταση που είχε βαλτώσει και να σας βοηθήσει να ανοίξετε και πάλι τα φτερά σας. Είναι σχεδόν βέβαιο, λοιπόν, ότι με τον Δία στο ζώδιο θα σας δοθεί κάποιο δώρο που μπορεί να περιμένατε εδώ και καιρό ώστε να υλοποιήσετε εν μέρει ή πλήρως κάποια από τα πιο προσωπικά σας όνειρα και να ξεκινήσετε τη ζωή σας πάνω σε ολοκαίνουριες βάσεις. Αυτό μπορεί να είναι μια καινούρια σχέση, ένας γάμος, μια εγκυμοσύνη, μια τυχερή μετακόμιση, μια δουλειά που πάντα θέλατε, η εγγραφή στο πανεπιστήμιο ή σε κάποια σχολή ή πολύ απλά μπορεί να είναι κάποιο ταξίδι που πάντα ονειρευόσασταν να κάνετε.

  Επειδή σε εσάς τους Παρθένους ο Δίας κυβερνά τόσο τον τομέα του σπιτιού και της οικογένειας όσο και τον τομέα των σχέσεων, των συνεργασιών και του γάμου, είναι σίγουρο ότι θα έχετε σημαντικές και θετικές εξελίξεις και στους δύο τομείς. Ένα νέο ή ανακαινισμένο σπιτικό καθώς και μια απόφαση για γάμο ή συμβίωση είναι μέσα στο πρόγραμμα. Μια νέα προσοδοφόρα επαγγελματική συνεργασία είναι εξίσου πιθανή. Βέβαια, λόγω της εμπλοκής του Δία με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του Ιουνίου, οι ευκαιρίες και οι θετικές εξελίξεις που υπόσχεται ο Δίας θα έρθουν μέσα από αρκετό κόπο λόγω Κρόνου, ίσως μέσα από πολλή δουλειά στο σπίτι, αλλά και λόγω Ποσειδώνα μέσα από θυσίες που θα χρειαστεί να κάνετε αν θέλετε να διατηρήσετε τη σχέση με τον σύντροφό σας ή με κάποιον επαγγελματικό σας συνεργάτη.

  Το αποκορύφωμα των αλλαγών σε σχέση με τους νευραλγικούς τομείς της ζωής σας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον τομέα των σχέσεων και του γάμου, έρχεται κοντά στις τρεις εκλείψεις της χρονιάς που γίνονται στον δικό σας άξονα στις 9 Μαρτίου, την 1η Σεπτεμβρίου και στις 16 Σεπτεμβρίου. Η πιο ευχάριστη περίοδος της χρονιάς για εσάς θα είναι από τις 5 έως τις 30 Αυγούστου οπότε θα έχετε την Αφροδίτη μαζί με τον Δία στο ζώδιό σας και θα έχετε περισσότερη όρεξη για εξόδους, απολαύσεις και κοινωνικές επαφές. Τέλος, κάποια νευράκια λόγω καθυστερήσεων και αναβολών που σχετίζονται με τον ανάδρομο κυβερνήτη σας Ερμή από 29 Αυγούστου έως 21 Σεπτεμβρίου θα επηρεάσουν προσωρινά τη διάθεσή σας και τη σχέση σας με το αφεντικό ή τους γονείς. 
 •  
 •  
 • Ζυγός
 •  Με τον πλανήτη Ουρανό απέναντι από το ζώδιό σας και τον Πλούτωνα σε ένα ζώδιο που είναι σε φυσική σύγκρουση με το δικό σας ήδη εδώ και μερικά χρόνια, η φετινή χρονιά αναμένεται πάλι γεμάτη από αρκετές προκλήσεις και ίσως ριζικές αλλαγές για εσάς τους Ζυγούς! Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τελευταία όψη τετραγώνου μεταξύ των δύο αυτών βαρέων πλανητών πραγματοποιήθηκε την περσινή χρονιά.
  Ωστόσο, είναι τόσο αργή η περιφορά τους γύρω από τον Ήλιο που παραμένουν σε σκληρή όψη τετραγώνου για ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο του 2016. Αυτό επηρεάζει πιο έντονα όσους από εσάς γεννηθήκατε από 8 έως 12 Οκτωβρίου και σηματοδοτεί μια σειρά ριζικών - πιθανώς ξαφνικών - αλλαγών που σχετίζονται με σημαντικούς τομείς της ζωής σας όπως είναι το σπίτι, η οικογένεια, ο γάμος και οι γονείς. Πιο συγκεκριμένα, με τον Ουρανό να βρίσκεται στο ζώδιο απέναντι από το δικό σας ένα σημαντικό άτομο στη ζωή σας, όπως ο σύντροφός σας ή κάποιος συνεργάτης, θα θελήσει να κάνει μια κάποια ανατροπή χωρίς απαραίτητα να υπολογίσει τις συνέπειες.Η ανατροπή αυτή μπορεί να επιφέρει βαθιές αλλαγές στο σπιτικό και την οικογένειά σας αν και είναι εξίσου πιθανό να επιδιώξετε κι εσείς οι ίδιοι αυτές τις αλλαγές ώστε να φέρετε μια καινούρια σπίθα στη σχέση με τον σύντροφο/σύζυγο.

  Οι δύο περίοδοι μέσα στην οποία θα κορυφωθούν τα παραπάνω είναι α) η περίοδος Ιανουαρίου, ειδικά σε ό,τι αφορά το σπίτι και την οικογένεια, και β) το δεύτερο μισό του Μαρτίου, ειδικά σε ό,τι αφορά εσάς τους ίδιους και τον γάμο σας, τη σχέση σας ή κάποια συνεργασία. Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση, λόγω της έκλειψης στις 23 Μαρτίου που γίνεται στο ζώδιό σας και επηρεάζει περισσότερο όσους από εσάς γεννηθήκατε τις πέντε πρώτες μέρες του ζωδίου, θα νιώσετε διχασμένοι μεταξύ των προσωπικών σας αναγκών και αυτών ενός σημαντικού άλλου όπως είναι ο σύντροφος/σύζυγος ή κάποιος συνέταιρος. Είναι πιθανό να νιώσετε τότε ότι δεν έχετε ασχοληθεί αρκετά με τον εαυτό σας κι έτσι να υπάρξει ένταση με τα παραπάνω άτομα καθώς θα νιώθουν ότι ενδιαφέρεστε περισσότερο για εσάς παρά για εκείνους. Σημειώστε, επίσης, ότι κατά την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016 οι αλλαγές σε σπίτι και σχέση/γάμο θα ενταθούν για όλους τους Ζυγούς καθώς ο Δίας, από τον πρώτο πια ηλιακό σας οίκο, θα εμπλέκεται σκληρά με Ουρανό και Πλούτωνα. Αφορμές θα αποτελέσουν τυχόν ευκαιρίες που θα σας δοθούν για να επεκτείνετε τους προσωπικούς σας ορίζοντες.

  Η παρουσία του Δία στο ζώδιό σας από τον Σεπτέμβριο δεν είναι φυσικά αμελητέα - μάλιστα, θα είναι καλοδεχούμενη από πολλούς από εσάς καθώς θα φέρει ευκαιρίες που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε μεγαλύτερη αυτονομία και να δείτε τη ζωή με περισσότερη αισιοδοξία και διάθεση για νέες περιπέτειες. Θα νιώσετε σαν να πνέει καινούριος αέρας στη ζωή σας. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι με τον Δία στο ζώδιο θα σας δοθεί κάποιο δώρο που μπορεί να περιμένατε εδώ και καιρό ώστε να υλοποιήσετε εν μέρει ή πλήρως κάποια από τα πιο προσωπικά σας όνειρα και να ξεκινήσετε τη ζωή σας πάνω σε ολοκαίνουριες βάσεις.

  Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μια καινούρια σχέση, ένα γάμο και μια εγκυμοσύνη μέχρι μια τυχερή μετακόμιση, μια δουλειά ή σπουδές που πάντα θέλατε ή πολύ απλά κάποιο ταξίδι που πάντα ονειρευόσασταν να κάνετε. Θα σας συμβουλεύαμε λοιπόν να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τη διέλευση του Δία από το ζώδιό σας γιατί κάτι τέτοιο συμβαίνει μια φορά στα δώδεκα χρόνια για κάθε ζώδιο. Οι ευκαιρίες ανάπτυξης, εξέλιξης και επέκτασης των οριζόντων σας θα έρχονται και για μεγάλο μέρος του 2017 καθώς ο Δίας θα παραμείνει στο ζώδιό σας μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.
 • .

 • Σκορπιός
 •  Με τον Άρη στον πρώτο ηλιακό σας οίκο για τους δύο πρώτους μήνες του χρόνου και ξανά, λόγω αναδρομής, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο φαίνεται ότι για μεγάλο μέρος του 2016 θα είστε στην «τσίτα», χωρίς βέβαια αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Βασικά, θα έχετε την βαθιά επιθυμία να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα και να πάρετε αποφάσεις που σας αφορούν άμεσα. Όλη αυτή η ενασχόληση με τον εαυτό σας ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα να φανείτε εγωιστές στον περίγυρό σας. Λάβετε επιπλέον υπόψηότι πρωτοβουλίες που θέλετε να πάρετε και που αφορούν εσάς τους ίδιους θα αργήσουν να υλοποιηθούν λόγω της αναδρομής του κυβερνήτη σας Άρη. Μάλιστα, το διάστημα του Ιουνίου θα είναι αρκετά έντονο και με αρκετές πιθανότητες για τσακωμούς με όλο τον κόσμο, ειδικά για όσους από εσάς γεννηθήκατε την τελευταία εβδομάδα του ζωδίου. Ας προσέξετε και την υγεία σας καθώς και τις σχέσεις με τους συναδέλφους σας καθόλη την αναδρομή του Άρη, δηλαδή από τις 16 Απριλίου έως τις 28 Ιουνίου.
  Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι με τον Δία στον ενδέκατο ηλιακό σας οίκο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχετε αυξημένη διάθεση να γνωρίσετε καινούριο κόσμο και να επεκτείνετε τον κοινωνικό σας κύκλο. Δεν αποκλείεται κιόλας να βρεθούν άνθρωποι που να σας ευεργετήσουν ή να σας προωθήσουν σε κάποια δουλειά λόγω των καλών σας συστάσεων. Έχετε, όμως, υπόψη σας ότι την ωφέλεια που θα μπορούσατε να δείτε από φίλους και ευεργέτες δεν θα την ευχαριστηθείτε όσο θα θέλατε γιατί ταυτόχρονα θα υπάρχουν θυσίες που θα πρέπει να κάνετε για το παιδί σας ή θα υπάρχουν χόμπι και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που θα χρειαστεί να θυσιάσετε. Ο λόγος πολύ απλός: τα οικονομικά σας δεν θα είναι και στα καλύτερά τους.

  Οικονομικά βάρη ή περιορισμοί στα εισοδήματά σας θα προκαλέσουν ένα αίσθημα ανικανοποίητου και το ενδεχόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα πιθανό την περίοδο της άνοιξης και του Ιουνίου. Επιπλέον, η σεληνιακή έκλειψη της 18ης Αυγούστου θα προκαλέσει εντάσεις λόγω αδυναμίας εξεύρεσης της κατάλληλης ισορροπίας μεταξύ σπιτιού και δουλειάς ή μεταξύ οικογένειας και καριέρας. Μια πιθανή ανατροπή στη σχέση με τους γονείς σας ή με το αφεντικό σας εκείνες τις ημέρες θα έχουν ως αποτέλεσμα να νιώσετε αρκετό άγχος, ιδιαίτερα όσοι από εσάς έχετε γεννηθεί στα τέλη του ζωδίου.

  Από τις πιο ευχάριστες περιόδους της χρονιάς αναμένεται να είναι η περίοδος από 23 Σεπτεμβρίου έως 18 Οκτωβρίου οπότε θα έχετε στο ζώδιό σας, την Αφροδίτη. Αυτό θα διεγείρει μέσα σας την επιθυμία για έρωτες, εξόδους, απολαύσεις και κοινωνικές επαφές. Μάλιστα, από τον Σεπτέμβρη και μέχρι το τέλος της χρονιάς το σκηνικό αλλάζει αρκετά καθώς ο Δίας θα μπαίνει στον Ζυγό και στον δωδέκατο ηλιακό σας οίκο. Θα σας δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για χαλάρωση και απόδραση από την καθημερινότητα ή από τις απαιτήσεις των συναδέλφων και της δουλειάς. Ίσως τα φορτώσετε λίγο «στον κόκκορα» και ίσως το ρίξετε στον ύπνο παραπάνω από ό,τι συνηθίζετε, αλλά φαίνεται ότι η πολύμηνη παραμονή του Άρη στο ζώδιό σας λόγω αναδρομής θα έχει προκαλέσει κάποια υπερκόπωση από την οποία θα χρειαστεί να αναρρώσετε.

  Αποδράσεις στο εξωτερικό ευνοούνται καθόλη την παραμονή του Δία στον δωδέκατο ηλιακό σας οίκο, καθώς και οποιασδήποτε μορφής απομόνωση από τα εγκόσμια. Ίσως το 2016 να είναι η χρονιά που γίνεστε περισσότερο «ερημίτης» από ποτέ αν και την περίοδο Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου κάποιες εργασιακές ανατροπές ή απροσδόκητες εξελίξεις με συναδέλφους σε συνδυασμό με βαθιές αλλαγές στο κοντινό σας περιβάλλον ή στις σχέσεις με τα αδέλφια και τους κοντινούς σας συγγενείς δεν θα σας αφήσουν να ησυχάσετε όσο εσείς θα θέλατε.


 • Τοξότης
 •  Με τον Κρόνο στο ζώδιό σας ήδη από πέρυσι το φθινόπωρο, η φετινή χρονιά προβλέπεται να είναι το ίδιο σημαντική, αν και όχι ιδιαίτερα εύκολη, ειδικά για όσους από εσάς γεννηθήκατε από 3έως 13 Δεκεμβρίου. Δεδομένου του ότι ο Κρόνος συνδέεται με την εργατικότητα, τη σοβαρότητα και την επιμονή, θα κληθείτε να επιδείξετε αυτές τις αρετές – που δεν θα λέγαμε ότι διαθέτετε εκ φύσεως – και γι’ αυτό θα νιώσετε ιδιαίτερα πιεσμένοι. Από τον πρώτο ηλιακό σας οίκο, λοιπόν, ο Κρόνος θα σας θυμίσει ότι πρέπει να στρωθείτε στη δουλειά και να κάνετε σημαντικές – ίσως οδυνηρές – περικοπές στα προσωπικά σας ενδιαφέροντα, ακόμη και στην εξωτερική σας εμφάνιση, αφαιρώντας έτσιοτιδήποτε δεν εξυπηρετεί πλέον κάποιο σκοπό.
  Επειδή σε εσάς τους Τοξότες ο Κρόνος κυβερνά τόσο τον τομέα των οικονομικών όσο και τον τομέα της μάθησης, οι περικοπές μπορεί να είναι οικονομικού περιεχομένου λόγω ανάγκης για περαιτέρω επιμόρφωση. Άλλωστε, όπως μαρτυρά ο κυβερνήτης σας Δίας από τον δέκατο ηλιακό σας οίκο, οι οικονομικές περικοπές ενδέχεται να προκύψουν και λόγω ανάγκης για τακτοποίηση επαγγελματικών υποθέσεων ή εκκρεμοτήτων που αφορούν τους γονείς σας. Από την ίδια θέση ο Δίας στην Παρθένο μπορεί να σας ωθήσει σε έξοδα για ταξίδια επαγγελματικά αλλά και σε εξειδικευμένες σπουδές ή σπουδές που σχετίζονται με την διατροφή, την υγεία ή την εργασία.

  Σε κάθε περίπτωση, ο Κρόνος στον πρώτο ηλιακό σας οίκο σχετίζεται με σημαντική ανάληψη ευθυνών αλλά και ξεκαθαρίσματα που έχουν να κάνουν τόσο με προσωπικά σας ζητήματα και στόχους όσο και με επαγγελματικές συνεργασίες και ερωτικές σχέσεις. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή στη φήμη και την κοινωνική σας θέση, όπως είναι το να παντρευτείτε, να χωρίσετε, να γίνετε γονείς, να ξεκινήσετε σπουδές, να πάρετε προαγωγή στη δουλειά, να συνταξιοδοτηθείτε ή να φτιάξετε το δικό σας σπίτι. Αν και κάποια από αυτά είναι καλοδεχούμενα, μπορεί να φανούν αρκετά καταπιεστικά στην καθημερινότητά σας καθώς θα προσπαθείτε να προλάβετε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας, όπως μπορεί να είναι η προσαρμογή στους ρυθμούς μιας νέας δουλειάς ή οι προετοιμασίες ενός γάμου ή της άφιξης ενός απογόνου. Άλλη πιθανότητα είναι να νιώσετε ότι σας γίνεται σημαντικό βάρος η σχέση με τους γονείς σας, ειδικά με τον πατέρα. Μπορεί, για παράδειγμα, ο ένας από τους δύο γονείς ή άλλο ηλικιωμένο άτομο στον κοντινό σας κύκλο να αρρωστήσει και να πρέπει να περνάτε αρκετές ώρες φροντίζοντάς τον ή έχοντας την έννοια του. 

  Ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή θα χρειαστεί την άνοιξη και τον Ιούνιο λόγω της σκληρής εμπλοκής του Κρόνου με τον Δία και τον Ποσειδώνα. Τότε τα βάρη και οι ευθύνες που ήδη έχετε αναλάβει ενδέχεται να σταθούν εμπόδιο και να σας οδηγήσουν σε υπερκόπωση λόγω αδυναμίας εξεύρεσης της κατάλληλης ισορροπίας μεταξύ καριέρας και οικογένειας. Πιθανό σενάριο είναι να δρέψετε λιγότερα επαγγελματικά οφέλη από όσα θα μπορούσατε γιατί υπάρχουν οικογενειακές θυσίες που καλείστε να κάνετε. Αρκετά πεσμένα θα είναι τα ζωτικά σας επίπεδα όσο ο Άρης, ανάδρομος τον Ιούνιο και ορθόδρομος τον Ιούλιο, θα βρίσκεται στον δωδέκατο ηλιακό σας οίκο και καλό θα είναι να προσέξετε την υγεία σας τότε. Τέλος, η πιο ευχάριστη περίοδος της χρονιάς για εσάς αναμένετε να είναι η περίοδος από 18 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου οπότε η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιό σας διεγείροντας την επιθυμία σας για καλοπέραση, φλερτ, απολαύσεις και κοινωνικές επαφές. Η ταυτόχρονη διέλευση του Δία από τον ενδέκατο ηλιακό σας οίκο από 9 Σεπτεμβρίου και μετά θα αυξήσει τις συναναστροφές σας με φίλους και θα επεκτείνει τον κοινωνικό σας κύκλο.
 •  

 • Αιγόκερως
 •  Με τον Πλούτωνα στο ζώδιό σας και τον Ουρανό σε ένα ζώδιο που είναι σε φυσική σύγκρουση με το δικό σας ήδη εδώ και μερικά χρόνια, η φετινή χρονιά θα είναι μια ακόμη χρονιάμε αρκετές προκλήσεις και πιθανώς ριζικές αλλαγές για εσάς τους Αιγόκερους! Εξάλλου, το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα θα παραμένει ακόμα σε ισχύ καθόλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016, παρά το ότι η τελευταία ακριβείας όψη τετραγώνου έγινε πέρυσι. Ο λόγος είναι ότι οι δύο αυτοί πλανήτες κινούνται πάρα πολύ αργά κι έτσι μια μεταξύ τους όψη μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό. Το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα επηρεάζει περισσότερο όσους είστε γεννημένοι από 6 έως 10 Ιανουαρίου και σηματοδοτεί μια σειρά ριζικών και πιθανώς ξαφνικών αλλαγών που σχετίζονται με τον ίδιο σας τον εαυτό αλλά και με σημαντικούς τομείς της ζωής σας όπως είναι η οικογένεια, οι γονείς και το σπίτι.
  Πιο συγκεκριμένα, χάρη στον Πλούτωνα που θα βρίσκεται στο ζώδιό σας όλη τη χρονιά, θα θελήσετε να αλλάξετε ριζικά την εμφάνισή σας με σκοπό να απαλλαγείτε από οτιδήποτε περιττό. Αν και την απόφαση για την αλλαγή αυτή μπορεί να την πάρετε αναγκαστικά (π.χ., επειδή σας το ζήτησε ο γιατρός λόγω κάποιου προβλήματος υγείας), να είστε σίγουροι ότι θα ωφεληθείτε μακροπρόθεσμα από την εξυγιαντική δράση του Πλούτωνα. Λάβετε υπόψη ότι τα πιθανά προβλήματα υγείας μπορεί να οφείλονται σε ξαφνικές και απροσδόκητες εξελίξεις που αφορούν την οικογένεια και το σπίτι σας και που μπορεί να σας αναστατώσουν. Βέβαια, μπορεί να είστε κι εσείς οι ίδιοι που θα πάρετε την πρωτοβουλία για ανατροπές στο σπίτι και την οικογένειά σας με αφορμή βαθιές αλλαγές από τις οποίες περνάτε ως άτομα.

  Οι δύο περίοδοι μέσα στην οποία θα κορυφωθούν τα παραπάνω είναι α) η περίοδος Ιανουαρίου, ειδικά σε ό,τι αφορά εσάς, την υγεία σας και την εξωτερική σας εμφάνιση, και β) το δεύτερο μισό του Μαρτίου, ειδικά σε ό,τι αφορά την καριέρα και το σπίτι. Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση, λόγω της έκλειψης στις 23 Μαρτίου που επηρεάζει περισσότερο όσους από εσάς γεννηθήκατε τις πέντε πρώτες ημέρες του ζωδίου, θα νιώσετε διχασμένοι μεταξύ των οικογενειακών και των επαγγελματικών σας υποχρεώσεων, κυρίως γιατί η καριέρα και το αφεντικό θα παρουσιάσουν αυξημένες απαιτήσεις εκείνο το διάστημα.

  Σημειώστε, επίσης, ότι κατά την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016 οι αλλαγές στην εμφάνισή σας, το σπίτι και την καριέρα θα ενταθούν για όλους τους Αιγόκερους καθώς ο Δίας, από τον δέκατο πια ηλιακό σας οίκο, θα εμπλέκεται σκληρά με Ουρανό και Πλούτωνα. Αφορμές θα αποτελέσουν τυχόν ευκαιρίες για επέκταση των επαγγελματικών σας οριζόντων, για προαγωγή, για βελτίωση της κοινωνικής σας θέσης ή για απαλλαγή από μια καριέρα που δεν σας ικανοποιεί πια ώστε να αρχίσετε να ασχολείστε με κάτι καλύτερο και διαφορετικό. Επιπλέον ενδεχόμενο για την περίοδο από τον Σεπτέμβρη και μετά που ο Δίας μπαίνει επισήμως στον δέκατο ηλιακό σας οίκο είναι η συνταξιοδότηση εάν φυσικά είστε σε ανάλογη ηλικία. Άλλωστε, με τον κυβερνήτη σας Κρόνο στον δωδέκατο ηλιακό σας οίκο, η εργασιακή χαλάρωση είναι «must»!

  Από τις πιο θετικές περιόδους της χρονιάς αναμένεται να είναι τόσο το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου όσο και το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου οπότε θα έχετε την Αφροδίτη στο ζώδιό σας και θα θελήσετε να επιδοθείτε σε έρωτες, εξόδους, απολαύσεις και κοινωνικές επαφές. Ωστόσο, το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου συνδυάζεται με την αναδρομή του Ερμή από το ζώδιό σας με αποτέλεσμα να υπάρξουν είτε καθυστερήσεις στις εξόδους και τις απολαύσεις που θα αναζητάτε είτε παρεξηγήσεις σε σχέσεις και οικονομικές δοσοληψίες
 •  
 • .  
 • Υδροχόος
 •  Με τον Άρη στον Σκορπιό, ζώδιο που είναι σε φυσική σύγκρουση με το δικό σας, για τους δύο πρώτους μήνες του χρόνου καθώς και για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο λόγω αναδρομής, είναι αρκετά πιθανό να προβείτε σε δραστικές κινήσεις και να πάρετε αποφασιστικές πρωτοβουλίες σε σχέση με ζητήματα που αφορούν την καριέρα σας. Ωστόσο, οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες αυτές θα συνοδευτούν από αρκετά νεύρα και τσακωμούς με το αφεντικό ή με τους γονείς σας, ειδικά το καλοκαίρι. Το ενδεχόμενο αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για όσους από εσάς γεννηθήκατε την τελευταία εβδομάδα του ζωδίου.
  Βέβαια, με τον Δία στον όγδοο ηλιακό σας οίκο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχετε όρεξη για επενδύσεις και για βελτίωση ζητημάτων που αφορούν τράπεζες, εφορίες, κληρονομιές και ασφάλειες. Όμως, θα χρειαστεί να περιορίσετε κάποιες επενδύσεις εξαιτίας φίλων σας που μπορεί να ζητήσουν τη βοήθειά σας επειδή αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές ή εξαιτίας κάποιου συλλογικού έργου στο οποίο μετέχετε και το οποί απαιτεί χρόνο και κόπο. Μάλιστα, ζητήματα εισοδηματικής φύσεως ενδέχεται να επιτείνουν την ανάγκη για περιορισμό των επενδύσεων προκαλώντας χάος και σύγχυση. Το ενδεχόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα πιθανό την περίοδο της άνοιξης και του Ιουνίου. Καλό είναι λοιπόν να είστε αρκετά προσεκτικοί το 2016 με την οικονομική σας διαχείριση καθώς και με τους υλικούς σας πόρους και την κινητή σας περιουσία για να μην τα κάνετε κυριολεκτικά «θάλασσα»!

  Από τις πιο ευχάριστες περιόδους της χρονιάς αναμένεται να είναι τόσο η περίοδος από 17 Φεβρουαρίου έως 12 Μαρτίου όσο και η περίοδος από 7 Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος της χρονιάς οπότε θα έχετε στο ζώδιό σας, την Αφροδίτη. Η διέλευση αυτή θα διεγείρει μέσα σας την επιθυμία για έρωτες, εξόδους, απολαύσεις και κοινωνικές επαφές. Ωστόσο, με αρκετή υπομονή θα πρέπει να εξοπλιστείτε από τις 27 Απριλίου έως τις 21 Μαΐου, ιδιαίτερα όσοι από εσάς έχετε γεννηθεί από 4 έως 14 Φεβρουαρίου. Ο λόγος σχετίζεται με την αναδρομή του Ερμή στον τέταρτο ηλιακό σας οίκο: καθυστερήσεις, αναβολές και παρεξηγήσεις αναφορικά με την οικογένεια, το σπίτι ή έναν από τους γονείς σας θα είναι στο πρόγραμμα.

  Αυτές οι καθυστερήσεις θα έχουν ξεπεραστεί πλήρως μέχρι τις 7 Ιουνίου αλλά με τον Άρη ανάδρομο την ίδια περίοδο και από θέση τετραγώνου, ειδικά εσείς των τελευταίων ημερών, θα είστε αρκετά εκνευρισμένοι λόγω τσακωμών με γονείς καθώς και λόγω ασυνήθιστων απαιτήσεων που μπορεί να έχει το αφεντικό από εσάς, ίσως εξαιτίας αναθεωρήσεων που χρειάζεται να γίνουν. Προσοχή θα χρειαστεί και τις ημέρες γύρω από τις 18 Αυγούστου οπότε η σεληνιακή έκλειψη που συμβαίνει στο ζώδιό σας θα ωθήσει, πάλι εσάς των τελευταίων ημερών του ζωδίου, να ασχοληθείτε περισσότερο με τον εαυτό σας έχοντας τη διάθεση για κάποια ανατροπή που δεν θα ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον σύντροφο/σύζυγό η κάποιον επαγγελματικό σας συνεργάτη.

  Από τον Σεπτέμβρη και μέχρι το τέλος της χρονιάς το σκηνικό αλλάζει αρκετά καθώς ο Δίας θα μπαίνει στον Ζυγό και στον ένατο ηλιακό σας οίκο. Βελτίωση των σχέσεών σας με μακρινούς ή εξ αγχιστείας συγγενείς καθώς και με καθηγητές ή συμφοιτητές σας, εάν σπουδάζετε, είναι ανάμεσα στα πιθανά σενάρια. Μπορεί να δείτε οφέλη από τις σχέσεις σας με τα παραπάνω άτομα, ενώ μπορεί να σας δοθούν και ευκαιρίες να (ξανα)πάτε πανεπιστήμιο ή σε κάποια σχολή της επιλογής σας. Τέλος, περισσότερες μακρινές εκδρομές και ταξίδια στο εξωτερικό θα είναι στο πρόγραμμα για εσάς. Εκμεταλλευτείτε τότε τις σχέσεις σας με ξένους ή με άτομα που μένουν στο εξωτερικό!

 •  
 • Ιχθύς
 •  Με τον σύγχρονο κυβερνήτη σας Ποσειδώνα στο ζώδιό σας το ιδανικό είναι μέσα στα «υδάτινα» χέρια σας, πολύ περισσότερο για όσους από εσάς γεννηθήκατε τέλη Φεβρουαρίου - αρκεί να μην παρασυρθείτε από ουτοπίες. Προφανώς, το ιδανικό σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τον καθένα αλλά, ό,τι και αν αυτό σημαίνει για τον καθένα από εσάς προσωπικά, εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα που σας δίνεται μέσα στο 2016 για να αγγίξετε κάποιο πολυπόθητο όνειρο. Μάλιστα, με τον παραδοσιακό σας κυβερνήτη, τον Δία, στον έβδομο ηλιακό σας οίκο μέχρι και τον Σεπτέμβριο το όνειρο αυτό μπορεί να αφορά το ταίρι σας με το οποίο μπορεί και να οδεύετε προς γάμο! Ωστόσο, η αντίθεση Δία-Ποσειδώνα τον Μάιο και τον Ιούνιο αποκαλύπτει ότι θα υπάρξουν τριβές και εντάσεις κατά την προσπάθεια να πετύχετε τα κοινά σας όνειρα με τον σύντροφο/σύζυγο. Μάλιστα, η εμπλοκή του Κρόνου στην παραπάνω αντίθεση θα τη μετατρέψει σε ταυ-τετράγωνο προκαλώντας σας αισθήματα ανικανοποιήτου λόγω της ταυτόχρονης πίεσης που θα δέχεστε στο πλαίσιο της καριέρας.
  Με τον Κρόνο λοιπόν σε ζώδιο που είναι σε φυσική σύγκρουση με το δικό σας για ολόκληρο το 2016, η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι πολύ σημαντική, αν και όχι «παίξε-γέλασε», ειδικά για όσους από εσάς γεννηθήκατε κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Δεδομένου του ότι ο Κρόνος συνδέεται με την εργατικότητα και τη μεθοδικότητα, θα κληθείτε να επιδείξετε αυτές τις αρετές, κάτι που πιθανώς να εκλάβετε ως μεγάλη πίεση καθώς δεν συνηθίζετε να λειτουργείτε με ιδιαίτερα μεθοδικό τρόπο. Από τον δέκατο ηλιακό σας οίκο, ο Κρόνος θα σας θυμίσει μέσω των επαγγελματικών σας υποχρεώσεων ή των απαιτήσεων των γονέων σας (ειδικά της μητέρας) ότι πρέπει από τη μία να ανταποκριθείτε αποτελεσματικά σε αυτές και από την άλλη να κάνετε σημαντικές, ίσως και οδυνηρές περικοπές στην προσωπική σας ζωή. Με τον Κρόνο σε όψη τετραγώνου προς το ζώδιό σας, θα κληθείτε επίσης να αποκολληθείτε από συνήθειες του παρελθόντος που δεν έχουν πλέον σχέση με τις τωρινές σας ανάγκες.

  Σε κάθε περίπτωση, ο Κρόνος στον δέκατο ηλιακό σας οίκο σχετίζεται με σημαντική ανάληψη ευθυνών αλλά και ξεκαθαρίσματα που έχουν να κάνουν είτε με το επάγγελμα και την καριέρα σας είτε με τους γονείς σας. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να αναλάβετε υπερβολικά πολλές ευθύνες και αρμοδιότητες στη δουλειά με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνετε να κάνετε οτιδήποτε άλλο. Πιθανώς να νιώσετε αυτή την ανάγκη επειδή θα θεωρείτε ότι τα μάτια του αφεντικού και των ανωτέρων σας θα είναι συνεχώς στραμμένα πάνω σας (και μάλλον θα είναι!), άρα θα πρέπει να δείξετε τι αξίζετε. Ίσως, όμως, να συναντήσετε και αρκετούς επαγγελματικούς περιορισμούς, με περισσότερες πόρτες να κλείνουν αντί να ανοίγουν. Άλλη πιθανότητα είναι ο ένας από τους δύο γονείς να αρρωστήσει με αποτέλεσμα να πρέπει να περνάτε αρκετές ώρες φροντίζοντάς τον ή έχοντας την έννοια του.

  Το αποκορύφωμα της πίεσης που θα νιώσετε, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον εαυτό σας και τον σύντροφο/σύζυγό σας, έρχεται κοντά στις τρεις εκλείψεις της χρονιάς που γίνονται στον δικό σας άξονα, δηλαδή στις 9 Μαρτίου, την 1η Σεπτεμβρίου και στις 16 Σεπτεμβρίου.  Τέλος, η πιο ευχάριστη περίοδος της χρονιάς για εσάς θα είναι από τις 12 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου οπότε θα έχετε την Αφροδίτη στο ζώδιό σας και θα έχετε περισσότερη όρεξη για εξόδους, απολαύσεις, καλοπέραση και κοινωνικές επαφές, ενώ η διέλευση του Δία από τον όγδοο ηλιακό σας οίκο από Σεπτέμβρη και μετά θα αυξήσει τους οικονομικούς πόρους που μοιράζεστε με άλλα άτομα.
 • astropedia.gr

About Author

Διαφημιστειτε εδω......

Δημοσίευση σχολίου