• Breaking News

    Τα βότανα που καίνε το λίπος & οι σωστές συνταγές


    Για αποτοξίνωση, για καύση λίπους, κατά της κυτταρίτιδας! Τα αψεφήματα που σου προτείνουμε φτιάχνονται εύκολα, πίνονται ακόμη και δροσερά και σε βοηθούν να αδυνατίσεις.
    Αδυνάτισε ενώ κοιμάσαι
    Για να αποκτήσεις τέλεια σιλουέτα, βασίσου στα βότανα που σου προτείνουμε: θα σε βοηθήσουν να κάψεις το λίπος, να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα και να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά.
    Κατά της πείνας για δίαιτα χωρίς κόπο
    Θέλεις να ελέγξεις την όρεξή σου; Προτίμησε βότανα που επενεργούν στο κέντρο της πείνας, μετριάζοντας τα ερεθίσματα ή κάποια που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις το άγχος που συχνά είναι η αιτία του τσιμπολογήματος. Το πράσινο τσάι, εκτός από το ότι μειώνει την όρεξη, περιέχει κατεχίνες, οι οποίες ενισχύουν την καύση θερμίδων, υποκινώντας έμμεσα την παραγωγή μιας ουσίας, της κυκλικής μονοφωσφορικής αδενοσίνης, που ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Ανάμεσα στα βότανα με χαλαρωτικές ιδιότητες, προτίμησε τα άνθη πορτοκαλιάς ή το τίλιο, γνωστά για την ηρεμιστική και χαλαρωτική τους δράση. Δοκίμασε επίσης την αλθαία (δεντρομολόχα ή νερομολόχα): μαλακτική και καταπραϋντική, παρέχει μια αίσθηση κορεσμού. Τέλος, για να δώσεις χρώμα στο αφέψημα, πρόσθεσε άνθη ιβίσκου, που αναζωογονεί το σώμα.
    H συνταγή
    Φτιάξε ένα μείγμα από 100 γραμμ. πράσινο τσάι, 60 γραμμ. άνθη ιβίσκου, 40 γραμμ. άνθη πορτοκαλιάς και 100 γραμμ. αλθαίας. Ρίξε σε 1,5 λίτρο βραστό νερό 2 κ.σ. από το μείγμα. Βράσ’ το για 30 δευτερόλεπτα, άφησέ το να καθίσει για 15 λεπτά και σούρωσέ το. Βάλ’ το σε θερμός και πίνε στη διάρκεια της ημέρας.
    Aποτοξινωτικό για μείωση της κυτταρίτιδας
    Έχεις κυτταρίτιδα; Υπάρχουν φυτά που σε βοηθούν να την καταπολεμήσεις. Ο ρούσκος (λαγομηλιά) τονώνει τα αιμοφόρα αγγεία, προλαμβάνοντας τα πρηξίματα. Ωφέλιμο επίσης είναι το ιπποκάστανο, πλούσιο μιας κατηγορίας φλαβονοειδών που λέγονται κουμαρίνες. Ενισχύει τα φλεβικά και αρτηριακά τοιχώματα και ενεργοποιεί το κυκλοφορικό σε περιφερειακό επίπεδο. Η σημύδα βοηθά να μετατραπεί το νάτριο σε κάλιο στα νεφρά και έχει εξαιρετικές αποτοξινωτικές ιδιότητες, ενώ το ιεράκιο περιέχει ουσίες που μειώνουν την κατακράτηση υγρών στους ιστούς και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Το ταράξακο, τέλος, περιλαμβάνεται στα πιο ισχυρά διουρητικά.
    H συνταγή
    Ανάμειξε 100 γραμμ. σημύδας, 30 γραμμ. ιπποκάστανου, 70 γραμμ. ρούσκου, 30 γραμμ. ιεράκιου και 70 γραμμ. ταράξακο. Βάλε 2 κ.σ. από το μείγμα σε 1,5 λίτρο νερό που βράζει, άφησέ τα να βράσουν για 30 δευτερόλεπτα και σβήσε τη φωτιά. Άφησε το να καθίσει για 15 λεπτά, σούρωσέ το και εμπλούτισέ το με λίγο χυμό σμέουρου. Πίνε το μετά τα γεύματα.
    Tονωτικό για καύση λίπους
    Ένα από τα «κλειδιά» για χάσιμο θερμίδων είναι να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να καίει καλύτερα τα λιπαρά. Το δεντρολίβανο είναι ένα τονωτικό του ήπατος και συμβάλλει στην παραγωγή περισσότερης χολής η οποια είναι απαραίτητη για την εξάλειψη των διαφόρων ενοχλήσεων της πέψης, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και σου επιτρέπει να καις με μεγαλύτερη ευκολία το λίπος. Ο φλοιός του φασολιού, επίσης, είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες που απορροφούν τις λιπαρές ουσίες και τις μεταφέρουν στο έντερο, εμποδίζοντας την αφομοίωσή τους. Ο καρπός κόλα περιέχει ουσίες που πυροδοτούν το μεταβολισμό. Τέλος, το πράσινο τσάι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει την αίσθηση πείνας και έχει διουρητική δράση.
    H συνταγή
    Προμηθεύσου ένα μείγμα από ίσα μέρη δεντρολίβανο, καρπό κόλα, φλοιό φασολιού και πράσινου τσαγιού. Ρίξε 1 κ.σ. σε 1 λίτρο νερό που βράζει. Άφησέ το να βράσει για μισό λεπτό και σβήσε τη φωτιά. Άσ” το για 15 λεπτά και σούρωσέ το. Πίνε 2 φορές την ημέρα, αλλά όχι πριν πας για ύπνο, προσθέτοντας μία φέτα λεμόνι.

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728