penny tsoytsoyklari penny tsoytsoyklari Author
Title: Πίνακες με φύλλα και αλουμινόχαρτο
Author: penny tsoytsoyklari
Rating 5 of 5 Des:
  Εντυπωσιακοί "πίνακες" για να  διακοσμήσετε ο ποιονδήποτε χώρο του σπιτιού φτιαγμένοι με από ένα απλό  τελάρο  ζωγραφικής...

 
Εντυπωσιακοί "πίνακες" για να διακοσμήσετεο ποιονδήποτε χώρο του σπιτιού φτιαγμένοι με από ένα απλό τελάρο ζωγραφικής ή ένα κομμάτι ξύλο, φύλλα και αλουμινόχαρτο.

Μια κατασκευή χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία στην διαδικασία της, με λίγη προσοχή στις λεπτομέρειεςακόμη και οι πιο αρχάριοι σε τέτοιου είδους ...εγχειρήματα θα τα καταφέρετε τέλεια, εξάλλου είναι τόσο ...ευτελή τα υλικά που ακόμη κι αν κάτι πάει στραβά η επόμενη προσπάθεια θα σας κοστίσει μόνον ...μερικά ακόμη φύλλα και λίγο παραπάνω αλουμινόχαρτο.

Θα χρειαστείτε: 
* τελάρο ζωγραφικής
(Θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη χόμπυ-ζωγραφικής αλλά και πολυκαταστήματα που διαθέτουν και παρόμοια είδη. Δεν χρειάζεται κάτι ποιοτικό αφού δεν πρόκειται να ζωγραφίσετε πάνω στην επιφάνειά του, επιλέξτε το πιο οικονομικό. Οι τιμές αυτής της ποιότητας σε ένα μέτριο μέγεθος δεν ξεπερνούν τα 5-6 ευρώ. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα απλό κομμάτι ξύλο, απλά πάνω στο τελάρο η τελική υφή/όψη της κατασκευής είναι ομορφότερη).
φύλλα δέντρων φυτών με όσο πιο ιδιαίτερους σχηματισμούς
* αλουμινόχαρτο
* ατλακόλ
* μαύρη μπογιά σε σπρέϋ ή μαύρο ακρυλικό χρώμα για κατασκευές
* μια κοινή λαστιχένια και μαλακή γόμα 
* μαλακό πανί

Αρχικά, απλώστε κόλλα με πινέλο πάνω στο τελάρο και κολλήστε τα φύλλα με την ανάποδη όψη τους προς τα πάνω σε όποια σημεία θέλετε.
Αν τα φύλλα είναι ιδιαίτερα χοντράπιθανόν δεν θα κολλήσουν εύκολα και θα χρειαστεί να περάσετε και πάνω από αυτά μια στρώση κόλλας.
Μπορείτε να μεταχειριστείτε όποιον τρόπο ή και κάθε είδους κόλλα που θα σας βοηθήσει, ανάλογα με το είδος και τοπάχος των φύλλων, να τα στερεοποιήσετε πάνω στο τελάρο αρκεί να επιτευχθεί ο βασικόςστόχος που είναι τα φύλλα να κολλήσουν εντελώς ανοιγμένα και τεντωμένα σε ολόκληρη την επιφάνειά τους.


Αφού στεγνώσει εντελώς η κόλλα τυλίγετε τηνμπροστινή όψη του τελάρου με αλουμινόχαρτο, με την γυαλιστερή όψη προς τα κάτω, φροντίζοντας να είναι όσο το δυνατόν πιο τεντωμένο και ίσιο και καλά στερεωμένο στην πίσω όψη του τελάρου.
Επιλέγοντας το μέγεθος του τελάρου που θα χρησιμοποιήσετε, λάβετε υπόψη σας ότι το φάρδος ενός κοινού ρολό αλουμινόχαρτου είναι 28-30 εκατοστά, αν λοιπόν θέλετε να δουλέψετε καλύπτοντας τον πίνακα με ένα μόνο κομμάτι κάτι που διευκολύνει πολύ την διαδικασία αλλά και την τελική όψη της κατασκευής δεν θα πρέπει και η μία τουλάχιστον πλευρά του τελάρου ναξεπερνά αυτήν την διάσταση σε μήκος.

Με την βοήθεια της γόμας ή και με το χέρι σας "ισιώστε" όσο γίνεται το αλουμινόχαρτο στην επιφάνεια του τελάρου έτσι ώστε να "ξεχωρίζουν" όλες οι λεπτομέρειεςαπό το σχήμα και τα νεύρα των φύλλων.

Ψεκάστε με πολύ μικρή ποσότητα μαύρης μπογιά σε σπρέυ ή περάστε με πινέλο ακρυλικό μαύρο χρώμα καιαμέσως, πριν στεγνώσει, "σβήστε" με το πανί τηνμεγαλύτερη ποσότητα της μπογιάς έτσι ώστε ανά σημεία να διακρίνεται το ασημί του αλουμινόχαρτου ενώ αλλού το χρώμα της κατασκευής να είναι λιγότερο ή περισσότερο σκούρο


Με ένα πινελάκι, σφουγγαράκι ή και πανί μπορείτε και να τονίσετε επιλεκτικά κάποιασημεία από το σχέδιο των φύλλων ή του γενικούφόντου, ενώ φυσικά αν δεν σας αρέσει αυτή η μεταλλιζέ όψη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιου είδους απόχρωση μπογιάς θέλετε, να συνδυάσετε παραπάνω από ένα χρώμα κλπ.
Το τελικό "ανάγλυφο" αποτέλεσμα είναι ιδιαίτεραεντυπωσιακό, αν χρησιμοποιήσετε μπρονζέ μεταλλική μπογιά μοιάζει με χαλκογραφία, αν προσθέσετε παραπάνω από ένα χρώμα μοιάζει σαν ανάγλυφος πίνακας ζωγραφικής κλπ.

Το μοναδικό σημείο που χρειάζεται προσοχή είναι το στάδιο"ισιώματος" του αλουμινόχαρτου. Θα πρέπει να το κάνετε με μικρές, σταθερές και συνεχόμενες κινήσεις, αλλά ακόμη και αν σε κάποια σημεία σκιστεί μπορείτε στην συνέχεια να "διορθώσετε" τις ατέλειες με λίγη παραπάνω μπογιά στο συγκεκριμένο σημείο.
Tip:Η ποιότητα του αλουμινόχαρτου είναι το καθοριστικότερο σημείο για την επιτυχία της κατασκευής. Είναι γεγονός πως οι διαφορές στις τιμές από μάρκα σε μάρκα είναι πολύσημαντικές αλλά ειδικά για την συγκεκριμένη χρήση επιλέξτε το ακριβότερο που είναι ταυτόχρονα το πιο χοντρό και με την πιο λεία υφή και δεν θα σκίζεται κάθε τόσο όσοπροσπαθείτε να το ισιώσετε ή να "σβήσετε" την μπογιά. About Author

Διαφημιστειτε εδω......

Δημοσίευση σχολίου

 
Top