penny tsoytsoyklari penny tsoytsoyklari Author
Title: Γκιούλμπασι κοκκινιστό στη γάστρα
Author: penny tsoytsoyklari
Rating 5 of 5 Des:
Γ κιούλμπασι με μοσχαρίσιο και αν σας αρέσει και αρνίσιο κρέας, κοκκινιστό στη γάστρα. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο γκ...

Γκιούλμπασι με μοσχαρίσιο και αν σας αρέσει και αρνίσιο κρέας, κοκκινιστό στη γάστρα. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο γκιούλμπασι έτοιμο σε 20 λ για το φούρνο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια αλλά σίγουρα και οι καλεσμένοι σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας [ποντίκι] κομμένο σε κύβους [*]
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια 
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε μικρά κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φέτα κομμένη σε κομματάκια
  • 100 γρ. γραβιέρα πικάντικη σε κομματάκια ή κεφαλοτύρι
  • 4 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κοφτές κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βιτάμ
  • μπαχάρι σε κόκκους
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε μια γάστρα, ρίχνετε μέσα λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε σε στρώσεις, τα κομματάκια κρέατος αλατοπιπερωμένο, τις πιπεριές, τις ντομάτες , τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τέλος τα τυριά.
  2. Περιχύνετε με το πελτέ διαλυμένο με τη ζάχαρη και το μπαχάρι σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό, το βιτάμ και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  3. Κλείνετε τη γάστρα και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 2 1/2 ώρες περίπου.
[*] Προαιρετικά, αποτέλεσμα αντικαταστείστε το μισό κιλό μοσχαρίσιο κρέας με μισό κιλό αρνί.


πηγη Γκιούλμπασι με μοσχαρίσιο και αν σας αρέσει και αρνίσιο κρέας, κοκκινιστό στη γάστρα. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο γκιούλμπασι έτοιμο σε 20 λ για το φούρνο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια αλλά σίγουρα και οι καλεσμένοι σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας [ποντίκι] κομμένο σε κύβους [*]
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια 
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε μικρά κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φέτα κομμένη σε κομματάκια
  • 100 γρ. γραβιέρα πικάντικη σε κομματάκια ή κεφαλοτύρι
  • 4 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κοφτές κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βιτάμ
  • μπαχάρι σε κόκκους
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε μια γάστρα, ρίχνετε μέσα λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε σε στρώσεις, τα κομματάκια κρέατος αλατοπιπερωμένο, τις πιπεριές, τις ντομάτες , τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τέλος τα τυριά.
  2. Περιχύνετε με το πελτέ διαλυμένο με τη ζάχαρη και το μπαχάρι σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό, το βιτάμ και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  3. Κλείνετε τη γάστρα και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 2 1/2 ώρες περίπου.
[*] Προαιρετικά, αποτέλεσμα αντικαταστείστε το μισό κιλό μοσχαρίσιο κρέας με μισό κιλό αρνί.

About Author

Διαφημιστειτε εδω......

Δημοσίευση σχολίου

 
Top