penny tsoytsoyklari penny tsoytsoyklari Author
Title: Νόστιμα και εύκολα γεύματα για να πάρεις στο γραφείο ή όπου θες
Author: penny tsoytsoyklari
Rating 5 of 5 Des:
Foodstories και SugarBuzz μας δίνουν 4 συνταγές για ταπεράκι Το ταπεράκι έχει επανέλθει δριμύτερο τα τελευταία χρόνια στο γραφείο γι...


  • Foodstories και SugarBuzz μας δίνουν 4 συνταγές για ταπεράκι

  • Το ταπεράκι έχει επανέλθει δριμύτερο τα τελευταία χρόνια στο γραφείο για διάφορους λόγους. Κάτι οι περικοπές στο budget που σε κάνουν να (ξανά)σκέφτεσαι το ντελίβερι στο γραφείο, κάτι η δίαιτα που ξεκίνησες και θέλεις να μετράς κάθε συστατικό που βάζεις στο φαγητό ή πολύ απλά γιατί το σπιτικό φαγητό δεν συγκρίνεται με κανένα “απ' έξω”, κανείς πλέον δεν ντρέπεται να ξεδιπλώσει αλουμινόχαρτα και να ανοίξει τάπερ.

  • Το νέο trend όμως είναι τα mason jar, και εκεί που μέχρι πρότινος βλέπαμε μόνο μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού στα βάζα, τώρα οι chef μάς σερβίρουν μέχρι και αποδομημένο μουσακά. Τα γυάλινα βάζα είναι βολικά, κομψά, eco friendly, μειώνουν τον κίνδυνο “διαρροών” και δεν ευνοούν την ανάπτυξη βακτηριδίων. Το μόνο που μένει είναι να τα “γεμίσεις” 4 λαχταριστές συνταγές για γεύματα to go που μοιράζονται μαζί μας οι Υπατία Παπασταμάτη και Αθηνά Πάνου. Πλέον, δεν έχεις καμία δικαιολογία για να προτιμήσεις το σάντουιτς από τον αυτόματο πωλητή.

  • Όταν δεν μαγειρεύει για φίλους ή για την εκπομπή Join Us, η chef και δημιουργός του foodstories.gr, Υπατία Παπασταμάτη, διδάσκει σε παιδιά και εφήβους την τέχνη της μαγειρικής – κάτι που είναι άλλωστε και η μεγάλη της αγάπη. “Μαθαίνω στα παιδιά να σέβονται τις πρώτες ύλες και να τις αγαπούν για να μαγειρεύουν πάντα υγιεινά και νόστιμα φαγητά. Να μην φοβούνται να έχουν φαντασία και να δημιουργούν, διότι αυτό σημαίνει μαγειρική: Δημιουργία και γεύσεις. Το φαγητό, είναι για μένα μέσο επικοινωνίας. Το foodstories είναι ένα project που ξεκίνησα για να αποτυπώνω τις σκέψεις μου και ό,τι μαθαίνω γύρω από τις γεύσεις και την μαγειρική παγκοσμίως, να δημιουργώ και να μοιράζομαι συνταγές. Για μένα το foodstories είναι ένα μεγάλο τραπέζι, ένα μεγάλο κάλεσμα για να μοιραστώ τις συνταγές, τη μαγειρική, τις σκέψεις πάνω στο φαγητό και την αγάπη μου γι’ αυτό.



Μακαρόνια από φρέσκο κολοκύθι και σαλάτα με σάλτσα από αβοκάντο σε βαζάκι

  • Υλικά

  • 1 μεσαίο κολοκύθι
  • 5 ελιές
  • 1 αβοκάντο
  • 2κτ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 6 ντοματίνια
  • 100γρ. φέτα
  • ¼ κόκκινη πιπεριά

  • Εκτέλεση

  • Κόβουμε με την βοήθεια ενός ειδικού peeler με δοντάκια ή αν δεν έχουμε τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά το κολοκύθι.
  • Λιώνουμε την σάρκα του αβοκάντο και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
  • Κόβουμε σε κυβάκια την φέτα και την κόκκινη πιπεριά.
  • Παίρνουμε ένα βαζάκι και τοποθετούμε στον πάτο του, το αβοκάντο, έπειτα τα ντοματίνια, μετά τις ελιές, μετά την φέτα, τις πιπεριές και τέλος τα κολοκύθια. 
  • Κλείνουμε το καπάκι και διατηρούμε στο ψυγείο.


  • Γλυκό με φρέσκες φράουλες, βανίλια και παστέλι στο βαζάκι



  • Υλικά

  • Μπισκότα τύπου digestive 
  • 10 φράουλες
  • 150γρ. γιαούρτι με γεύση βανίλια
  • Ξύσμα από μαύρη σοκολάτα
  • Λίγο παστέλι

  • Εκτέλεση

  • Κάνουμε σκόνη το μπισκότο στο μπλέντερ.
  • Κόβουμε τις φράουλες στη μέση.
  • Παίρνουμε ένα βαζάκι και τοποθετούμε στον πάτο του, το μπισκότο, έπειτα το γιαούρτι, μετά την σοκολάτα, τέλος τις φράουλες και το παστέλι.
  • Κλείνουμε με καπάκι και διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Η food blogger του MissBloom, Αθηνά Πάνου (aka Sugar Buzz) βρίσκει πάντα τον πιο δημιουργικό τρόπο για να μας προτείνει γνώριμες γεύσεις και απλά υλικά στην πιο νόστιμη εκδοχή τους. Η μακαρονοσαλάτα μπαίνει στο βάζο και γίνεται το ιδανικό μεσημεριανό γεύμα που υπόσχεται να δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για την υπόλοιπη ημέρα στο γραφείο χωρίς όμως να μας βαρύνει. Το γιαούρτι στο βαζάκι είναι το τέλειο, θρεπτικό πρωινό για όσους φεύγουν από το σπίτι παραλείποντας το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας ή ένα super snack όταν ξέρεις ότι η μέρα σου θα αργήσει να τελειώσει. 


  • Μακαρονοσαλάτα στο βαζάκι


  • Υλικά (για 4 άτομα)

  • 250-300γρ. μακαρόνια (πένες, βίδες κτλ)
  • 1 ντομάτα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 7-8 φύλλα μαρουλιού
  • 1 κούπα λάχανο τριμμένο
  • 1 αβοκάντο
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι (2%)
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός 1 λάιμ
  • πιπέρι - αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο (προαιρετικά)
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ(προαιρετικά)

  • Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι όταν τα στραγγίσουμε ώστε να μην κολλήσουν.
  • Τρίβουμε το μαρούλι, ψιλοκόβουμε την ντομάτα και ομοίως έχουμε τριμμένα το λάχανο και το καρότο.
  • Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, βγάζουμε το κουκούτσι,και με κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα και τη ρίχνουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι, το λάιμ και τα μπαχαρικά. Πολτοποιούμε, σταματάμε και δοκιμάζουμε αν θέλουμε περισσότερο πιπέρι-αλάτι. 
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (μακαρόνια-λαχανικά-σως) σε ένα μπολ και μοιράζουμε σε βαζάκια ή απλά σερβίρουμε σε μπολάκια.

  • Tips:
  • Αν δεν βρείτε λαιμ χρησιμοποιήστε λεμόνι.
  • Το αβοκάντο πρέπει να είναι ώριμο.
  • Προτιμήστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  • Γιαούρτι με φρούτα στο βαζάκι


  • Υλικά

  • Γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • Μήλο
  • Ακτινίδιο
  • Φρούτα της επιλογής σας
  • Νιφάδες βρώμης
  • Αποξηραμένα βερίκοκα
  • Γκότζι μπέρις
  • Σταφίδες
  • Φιστίκι αιγίνης
  • Καρύδια

  • Εκτέλεση

  • Φιτάχνουμε στρώσεις από τα υλικά. Μπορούμε να βάλουμε τις νιφάδες βρώμης με τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς στη βάση, μετά το γιαούρτι και τέλος τα φρούτα κομμένα σε κυβάκια.
  • Μπορούμε να ρίξουμε και λίγο μέλι στο τέλος ή να πασπαλίσουμε και με κανέλα.
  • via

About Author

Διαφημιστειτε εδω......

Δημοσίευση σχολίου

 
Top