penny tsoytsoyklari penny tsoytsoyklari Author
Title: Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι
Author: penny tsoytsoyklari
Rating 5 of 5 Des:
Θέλει παγωμένο λευκό κρασί στο τραπέζι. Υλικά 4 κομμάτια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο 2 φλυτζάνια μανιτάρια κομμένα 1 φλυτζάνι κρ...

Θέλει παγωμένο λευκό κρασί στο τραπέζι.

Υλικά
4 κομμάτια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο

2 φλυτζάνια μανιτάρια κομμένα

1 φλυτζάνι κρεμμύδι κομμένο

2 σκελίδες σκόρδο κομμένο

3/4 φλυτζανιού κριθαράκι χοντρό

1 φλυτζάνι καρότα κομμένα

1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη

Αλάτι και πιπέρι

2 φύλλα φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

Κόψτε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους

Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια

Ροδίστε καλά για 5-7 λεπτά, να μην καούν

Χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε να σιγοβράζει για 15 λεπτά

Ρίξτε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι

Ρίξτε λίγο νερό, σκεπάστε και αφήστε ακόμη για 15 λεπτά

Προσθέστε ακόμη κι άλλο νερό και ρίξτε το κριθαράκι

Δοκιμάστε τη γεύση, προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι

1 λεπτό πριν βράσει ρίξτε το βασιλικό

Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά, να μη λαπαδιάσει το κριθαράκι

Είναι υπέροχο πιάτο, με τυρί τριμμένο από πάνω είναι ακόμη καλύτερο


via 

About Author

Διαφημιστειτε εδω......

Δημοσίευση σχολίου

 
Top