penny tsoytsoyklari penny tsoytsoyklari Author
Title: Γρανίτα καρπούζι
Author: penny tsoytsoyklari
Rating 5 of 5 Des:
Δεν τελείωσε ακόμα το Καλοκαίρι και φυσικά ούτε το καρπούζι. Οπότε πιάστε δουλειά και κάντε το υπέροχη και δροσερή γρανίτα. Έχουμε α...

Δεν τελείωσε ακόμα το Καλοκαίρι και φυσικά ούτε το καρπούζι. Οπότε πιάστε δουλειά και κάντε το υπέροχη και δροσερή γρανίτα.
Έχουμε ακόμα χρόνο να δροσιστούμε με τον πιο γλυκό τρόπο! Δεν μπήκε ακόμα ο χειμώνας. Τολμήστε το…

Υλικά:
  • 4 φλιτζάνια κομμένο σε κύβους καρπούζι, χωρίς τους σπόρους
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​λεμόνι ή χυμό λάιμ
  • 1 φλιτζάνι πολύ ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • φρέσκα φύλλα μέντας, προαιρετικό

Εκτέλεση:
  1. Τοποθετούμε το καρπούζι σε ένα μπλέντερ και το κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
  2. Σε μία κατσαρόλα με βαθύ πυθμένα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να απορροφηθεί η ζάχαρη. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι το μείγμα να μπορεί να καλύψει το πίσω μέρος ενός ξύλινου κουταλιού.  Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
  3. Αφού κρυώσει, ανακατεύουμε το σιρόπι (περίπου 3/4 φλιτζανιού) με το πολτοποιημένο καρπούζι. Χύνουμε το μείγμα μέσα από ένα κόσκινο σε μία παγωτομηχανή. Επεξεργαζόμαστε το μείγμα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της μηχανής.
  4. Εάν δεν θέλετε να το σερβίρετε αμέσως, μεταφέρετε το σε δοχείο στην ψύξη μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.
  5. Γαρνίρουμε  τη γρανίτα καρπούζι με φρέσκια μέντα, αν θέλουμε.

About Author

Διαφημιστειτε εδω......

Δημοσίευση σχολίου

 
Top