penny tsoytsoyklari penny tsoytsoyklari Author
Title: Τέλειο χαμόγελο πριν τη μεγάλη μέρα!
Author: penny tsoytsoyklari
Rating 5 of 5 Des:
 Ξεκουραστείτε και απολαύστε τη μέρα αυτή με το πιο λαμπερό σας χαμογελο. Ένα όμορφο χαμόγελο είναι από τα βασικά ζητούμενα κάθε νύφ...
 Ξεκουραστείτε και απολαύστε τη μέρα αυτή με το πιο λαμπερό σας χαμογελο.

Ένα όμορφο χαμόγελο είναι από τα βασικά ζητούμενα κάθε νύφης. Πώς μπορείτε να το πετύχετε;
1. Ξεκινήστε με ένα καλό καθαρισμό των δοντιών σας. Τα ούλα σας θα ξαναγίνουν ρόδαλα και σφριγηλά και οι χρωστικές των δοντιών θα εξαφανιστούν. Δεν πρέπει να ξεχνάτε οτι ένα όμορφο χαμογελο δεν μπορεί παρά να είναι και υγιές . Γι αυτό ειναι αυτονόητο οτι η άρση οποιασδήποτε οδοντικής παθολογίας προηγείται κάθε αισθητικής παρέμβασης.
2. Αν θέλετε το χαμόγελό σας να ειναι λευκότερο και φωτεινότερο η λεύκανση ειναι η θεραπεία εκλογής. Μπορει να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο ή στο σπίτι με τη χρηση εξατομικευμένων ναρθηκών ( μασελάκια) απο τον ασθενή. Στο ιατρείο εκτελείται από τον οδοντίατρο με χορήγηση υπεροξείδιου του υδρογόνου μετά από σωστή απομόνωση των ούλων και των λοιπών μαλακών ιστών. Συχνα χρησιμοποιείται φως μπλε φάσματος για να επιταχύνει τη διαδικασία της λευκανσης. Σκοπός της φωτεινής ενέργειας είναι να καταλύει την αντίδραση του υπεροξείδιου χωρίς να υπέρθερμαίνει τον πολφο (νεύρο του δοντιού). Γι αυτό πλέον η τεχνολογία εισάγει μηχανήματα με χαμηλότερες θερμικές και υπεριώδεις εκπομπές που αποφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα ασφαλέστερα και σε λιγότερο χρόνο. Έτσι η λεύκανση μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο άμεσα σε ένα ραντεβού μισής περίπου ώρας. Ιδανικότερος χρόνος για την πραγματοποίησή της είνα 10 μέρες πριν το γάμο σας, εκτός αν επιλέξετε τη μέθοδο στο σπίτι, οπότε και χρειάζεστε συνήθως τουλάχιστον δύο εβδομάδες για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
3. Αν έχετε κενά ανάμεσα στα δόντια σας που δε σας αρέσουν ή τα δόντια σας δεν έχουν το σχήμα, το μήκος ή τη διάταξη που σας ευχαριστεί οι όψεις μπορεί να βελτιώσουν πολύ το χαμόγελό σας, ειδικά όταν η ορθοδοντική δεν είναι στις θεραπείες της επιλογής σας. Οι όψεις μπορεί να είναι είτε όψεις ρητίνης είτε πορσελάνης.
Όψεις ρητίνης: Η εξέλιξη στη οδοντιατρική συγκολληση έχει προχωρήσει τόσο πολύ, που πλέον οι καινούριας γενιάς ρητίνες με τις τεχνικές διαστρωμάτωσης εξασφαλίζουν εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα ακόμα και χωρις εκτροχισμό των δοντιών. Η θεραπεία μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμα και σε ένα ραντεβού ( τεχνική free hand),ιδανικά όμως απαιτούνται δυο ραντεβού. Στο πρώτο γίνεται η λήψη διαγνωστικών στοιχείων ( αποτυπώματα, φωτογραφίες, λοιπές μετρήσεις) που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή οδηγών μέσω των οποίων «χτίζονται» οι όψεις στο δεύτερο ραντεβού.
Όψεις πορσελάνης: Η διαδικασία που ακολουθείται ειναι κοινή, εδώ όμως απαιτούνται περισσότερα ραντεβού γιατί μεσολαβεί και ο χρόνος εργασίας του οδοντοτεχνιτη. Ο χρόνος παρόλο αυτά μπορει να συρρικνωθεί αν χρησιμοποιηθεί η cad cam τεχνολογία στα 1ή2 ραντεβου αντίστοιχα με τα παραπάνω. Δυστυχώς όμως η πρόοδος της τεχνολογίας αυτής στη διαστρωμάτωση των υλικών δεν έχει προχωρήσει αρκετά και το αποτέλεσμα στερείται φυσικότητας.
Πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα:
Η πορσελάνη είναι πιο σταθερό υλικό, αναλλοίωτο στο χρόνο, σε αντίθεση με τις ρητίνες που μπορει να αποτριφθούν ή να χρωματιστούν,ειδικά σε καπνιστές .
Το κόστος των όψεων ρητίνης ειναι χαμηλότερο και ο αριθμός των επισκέψεων που απαιτούνται για την εκτέλεσή τους μικρότερος.
4. Μην ξεχνάτε να τρέφεστε σωστά• η ισόρροπημενη διατροφή συμβάλλει και στην υγεία των ούλων και των δοντιών. Ξεκουραστείτε και απολαύστε τη μέρα αυτή με το πιο λαμπερό σας χαμογελο.
11025147_392663540911094_991226849644423984_nΕυχαριστούμε την κα Κατερίνα Τεριζή
DDS, MS
Χειρουργό Οδοντίατρο, Ειδικό Προσθετολόγο
ειδικευθείσα στο Columbia University της Νέας Υόρκης

About Author

Διαφημιστειτε εδω......

Δημοσίευση σχολίου

 
Top