• Breaking News

    Ψωμί πίτσα με πεπερόνι και μοτσαρέλα

    Αυτές οι πρόχειρες πίτσες είναι ότι καλύτερο για Παρασκευή βράδυ. Είσαι κουρασμένη από την δουλειά, δεν θες να μαγειρέψεις αλλά σκέφτεσαι Παρασκευή βράδυ είναι αφού δεν θα βγω ας προσφέρω μία ταπεινή απόλαυση στον εαυτό μου και εδώ έρχεται η ταπεινή αλλά νοστιμότατη πίτσα μας να κάνει το καθήκον της. Μην σας μπερδεύει το ψωμί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ψωμί θέλετε αρκεί να είναι μαλακό. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αραβικές πίτες.
    Πρόχειρη πίτσα με πεπερόνι και μοτσαρέλα. Πανεύκολη και νόστιμη…
    Υλικά:
    • 1 μεγάλο στρογγυλό αφράτο και λίγο γλυκό ψωμί (σαν μπριός)
    • 1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
    • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αλλαντικό πεπερόνι
    • 1/4 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
    • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
    • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας για πίτσα (προαιρετικό)
    Εκτέλεση:
    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
    2. Κόβουμε το ψωμί διαγωνίως σε 2,5 εκατοστών σε βάθος μαχαιριές χωρίς να φτάνουμε μέχρι την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μαχαιριές από την αντίθετη κατεύθυνση μέχρι 2,5 εκατοστά πάχος. Η βάση του ψωμιού θα πρέπει να είναι άθικτη.
    3. Απλώνουμε 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα πάνω στο ψωμί, ανάμεσα στους κύβους που έχουμε σχηματίσει. Κάνουμε το ίδιο και με το πεπερόνι.
    4. Ανακατεύουμε μαζί το λιωμένο βούτυρο και την ρίγανη. Ρίχνουμε το βούτυρο πάνω από το ψωμί ομοιόμορφα.
    5. Τυλίγουμε το ψωμί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
    6. Το βγάζουμε από τον φούρνο και ξεδιπλώνουμε το αλουμινόχαρτο. Πασπαλίζουμε με 1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα την κορυφή του ψωμιού. Το βάζουμε ακάλυπτο στο φούρνο ψηλά για 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
    7. Σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας αν θέλουμε.
    Δείτε περισσότερες >>Συνταγές


    www.kingshawaiian.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728