penny tsoytsoyklari penny tsoytsoyklari Author
Title: Μπριζόλα μοσχαρίσια με βαλσάμικο και σαλάτα ζυμαρικών
Author: penny tsoytsoyklari
Rating 5 of 5 Des:
Μια συνταγή για ένα πλήρες πεντανόστιμο πιάτο. Μπριζόλα με βαλσάμικοκαι κρύα σαλάτα ζυμαρικών με ρόκα και ντοματίνια. Υλικά συνταγ...

Μια συνταγή για ένα πλήρες πεντανόστιμο πιάτο. Μπριζόλα με βαλσάμικοκαι κρύα σαλάτα ζυμαρικών με ρόκα και ντοματίνια.
Υλικά συνταγής
  • 200 γρ. ζυμαρικά πέννες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες ή φιλέτο [150 γρ. η μια]
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 50 γρ. ρόκα “baby”
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε, τις μεταφέρετε σε ένα μπολ, ρίχνετε 1 κ.σ. λάδι, ανακατεύετε και τις αφήνετε στην άκρη.
  2. Εν τω μεταξύ, χτυπάτε καλά σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι, και το μισό σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες ή φιλέτα τις αλείφετε με το μείγμα ελαιόλαδου και από τις δύο πλευρές.
  3. Τις ψήνετε σε γκριλιέρα ή ψηστιέρα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, για 4 λ περίπου από κάθε πλευρά ή περισσότερο μέχρι να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Τις τοποθετείτε σε πιατέλα, τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνετε να “σταθούν” για 5 λ.
  4. Βάζετε στη γκριλιέρα τις ντομάτες και τις αφήνετε σε σιγοψηθούν απ” όλες τις πλευρές για 2-3 λ μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε από τη φωτιά και τις αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσουν.
  5. Προσθέτετε στο μπολ με τις έτοιμες πέννες, το βασιλικό, τη ρόκα, το υπόλοιπο σκόρδο και τις ντομάτες, ανακατεύετε καλά και δοκιμάζετε αν απαιτείτε άλλο αλάτι για να προσθέσετε. Σερβίρετε τη σαλάτα ζυμαρικών σε 4 βαθιά πιάτα και προσθέτετε μια μπριζόλα σε κάθε πιάτο, πάνω από τη κρύα σαλάτα ζυμαρικών.

Πηγή

About Author

Διαφημιστειτε εδω......

Δημοσίευση σχολίου

 
Top