penny tsoytsoyklari penny tsoytsoyklari Author
Title: Γρήγορη μακαρονάδα με pesto βασιλικού
Author: penny tsoytsoyklari
Rating 5 of 5 Des:
Μια μα­κα­ρο­νά­δα είναι πάντα η εύ­κο­λη και νό­στι­μη λύση. Τι θα λέ­γα­τε όμως να δο­κι­μά­σου­με σή­με­ρα να την κά­νου­με με pes...

Μια μα­κα­ρο­νά­δα είναι πάντα η εύ­κο­λη και νό­στι­μη λύση. Τι θα λέ­γα­τε όμως να δο­κι­μά­σου­με σή­με­ρα να την κά­νου­με με pesto βα­σι­λι­κού; Ένα δια­φο­ρε­τι­κό πιάτο στο τρα­πέ­ζι μας, που έρ­χε­ται κα­τευ­θεί­αν από την Ιτα­λία. Ιδα­νι­κή ιδεά για να προ­σφέ­ρου­με και ως πρώτο πιάτο σ΄ένα τρα­πέ­ζι με­τα­ξύ φίλων.
Τι χρεια­ζό­μα­στε για τη μα­κα­ρο­νά­δα με pesto (πέστο) βα­σι­λι­κού
  • Μια χού­φτα αμύ­γδα­λα
  • Μια χού­φτα κου­κου­νά­ρι
  • 1 μιση φλι­τζά­νι ψι­λο­κομ­μέ­νο βα­σι­λι­κό φρέ­σκο
  • 1 με 2 σκε­λί­δες σκόρ­δο
  • 1 φλι­τζά­νι λάδι ελιάς
  • παρ­με­ζά­να τριμ­μέ­νη
  • αλάτι και πι­πέ­ρι
Πώς θα ετοι­μά­σου­με το pesto βα­σι­λι­κού για τη μα­κα­ρο­νά­δα
  1. Βά­ζου­με σ΄ένα αντι­κολ­λη­τι­κό τη­γά­νι, χωρίς λάδι το κου­κου­νά­ρι, τ΄αμύ­γδα­λα και το σκόρ­δο ψι­λο­κομ­μέ­νο μέχρι να ρο­δί­σουν, ανα­κα­τεύ­ο­ντας με ξύ­λι­νη κου­τά­λα.
  2. Μόλις ετοι­μα­στούν το κου­κου­νά­ρι και τα αμύ­γδα­λα, τα ρί­χνου­με σε ένα μικρό μούλ­τι, μαζί με το βα­σι­λι­κό, το σκόρ­δο, λίγο αλάτι και πι­πέ­ρι. Ρί­χνου­με αργά και το λάδι, με προ­σο­χή για να μην αραιω­θεί το μείγ­μα μας.
  3. Ετοι­μά­ζου­με τα μα­κα­ρό­νια προ­σπα­θώ­ντας να είναι al dente. Δη­λα­δή με­τρά­με τον ελά­χι­στο χρόνο που γρά­φει στο κουτί. Να ξέ­ρε­τε πως χω­νεύ­ο­νται κα­λύ­τε­ρα απ΄ότι τα πα­ρα­βρα­σμέ­να μα­κα­ρό­νια.
  4. Αφού τα έχου­με στραγ­γί­ξει, χωρίς να τα βου­τυ­ρώ­σου­με (γιατί έχει το μείγ­μα μας λάδι), τα ρί­χνου­με ξανά στην κα­τσα­ρό­λα και πε­ρι­χύ­νου­με ανα­κα­τεύ­ο­ντας με το μείγ­μα pesto.
  5. Ρί­χνου­με τριμ­μέ­νη παρ­με­ζά­να, ανα­κα­τεύ­ου­με ξανά και η μα­κα­ρο­νά­δα μας με το pesto βα­σι­λι­κού είναι έτοι­μη!
Δείτε περισσότερες >>Συνταγές

Πηγή

About Author

Διαφημιστειτε εδω......

Δημοσίευση σχολίου

 
Top