penny tsoytsoyklari penny tsoytsoyklari Author
Title: Δημιουργήστε οικολογικό περιβάλλον στην κουζίνα σας
Author: penny tsoytsoyklari
Rating 5 of 5 Des:
Η υγεία και η ευημερία μας επηρεάζετε σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον γύρω μας,και αυτός είναι ένας λόγος που πρέπει να αγωνιστούμε γ...

Η υγεία και η ευημερία μας επηρεάζετε σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον γύρω μας,και αυτός είναι ένας λόγος που πρέπει να αγωνιστούμε για ένα υγιές περιβάλλον.Σιγά σιγά με μικρά βήματα,αρχίζοντας από τον εαυτό μας,την οικογένεια μας,και το σπίτι μας.Σήμερα θα ξεκινήσουμε τη δημιουργία ενός υγιούς και οικολογικού περιβάλλοντος από την κουζίνα μας. 

Ξεκινήστε με φρέσκα βιολογικά τρόφιμα


Η μαγειρική με φρέσκες τροφές αρχίζει με τη δημιουργία υγιεινού περιβάλλοντος στην κουζίνα. Επιλέξτε φρέσκα, τοπικά και βιολογικά προϊόντα,και όχι προϊόντα φορτωμένα με χημικά και φυτοφάρμακα.Τρώτε φρέσκα φρούτα που θα έχετε ψωνίσει από την λαϊκή αγορά.

Συνεχίστε με μια καθαρή κουζίνα



Βεβαιωθείτε πως η κουζίνα σας είναι καθαρή και υγιεινή, διαθέτει καλό εξαερισμό και είναι εξοπλισμένη με μαγειρικά σκεύη που δεν περιέχουν τοξικές ουσίες.

Τέλος προετοιμάστε και διατηρήστε τα τρόφιμα καθαρά 


Υπάρχουν αρκετοί τρόποι προετοιμασίας και αποθήκευσης φυσικών τροφών ώστε να διατηρούν τη γεύση και τη φρεσκάδα τους.

Πλύσιμο φρούτων και σαλατικών

Για να πλύνετε μαλακά φρούτα και λαχανικά ή όσα είναι δύσκολο να τρίψετε, όπως τα σταφύλια, τα μπρόκολα, τα βατόμουρα ή τα σαλατικά, γεμίστε μία λεκάνη με νερό και προσθέστε μισό κουτάλι του γλυκού καθαριστικό για πιάτα. Μουλιάστε το προϊόν που θέλετε να πλύνετε για αρκετά λεπτά. ξεπλύνετέ το καλά, με αρκετά χέρια νερό ώστε να φύγει όλο το σαπούνι. Πριν πλύνετε σαλατικά, όπως το λάχανο και το μαρούλι, πετάξτε τα εξωτερικά φύλλα γιατί περιέχουν περισσότερα χημικά υπολείμματα από τα εσωτερικά.

Διαβάστε επίσης>>Οικολογικές συνήθειες που προσθέτουν ποιότητα στο σπίτι



Πλύσιμο χορταρικών

Τα χορταρικά με σκούρα πράσινα φύλλα, όπως τα λάχανα, οι λαχανίδες και το σπανάκι, είναι από τις πλουσιότερες τροφές σε αντιοξειδωτικά, Είναι, όμως, δύσκολα στο πλύσιμο, γιατί οι πτυχώσεις στα φύλλα τους συγκρατούν άμμο και λάσπη. Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τα χορταρικά είναι να τα βυθίσετε σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή στο νεροχύτη. Τα φύλλα ανεβαίνουν στην επιφάνεια, αλλά η άμμος και το χώμα βουλιάζουν. Αναδέψτε τα χορταρικά στο νερό και βγάλτε τα. Αλλάξτε το νερό και επαναλάβετε όσο χρειαστεί, ώσπου να μη μένει άμμος στον πάτο της κατσαρόλας ή του νεροχύτη.

Πλύσιμο φρέσκων λαχανικών


Πλύνετε τα λαχανικά με μικρή ποσότητα ήπιου, οικολογικού υγρού για πιάτα, φτιαγμένο από φυτικά έλαια, Τρίψτε τα με βούρτσα και ζεστό νερό. Ξεπλύνετε καλά. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγουν τα χώματα, το κερί και ορισμένα παρασιτοκτόνα, ζιζανιοκτόνα και μυκητοκτόνα που χρησιμοποιούνται στη συστηματική καλλιέργεια.

Σφουγγάρια στο ψυγείο


Για να διατηρηθούν τα λαχανικά σας φρέσκα και τρυφερά, βάλτε ένα ζευγάρι σφουγγάρια στις θήκες για τα λαχανικά του ψυγείου σας. Αυτά διατηρούν τον αέρα ξηρό γιατί απορροφούν την υγρασία που δημιουργείται από την υγροποίηση των υδρατμών,

Ασφαλή μαγειρικά σκεύη


Τα μαγειρικά σκεύη που κατασκευάζονται από αλουμίνιο ή αντικολλητικά κράματα μπορεί να μολύνουν τα φαγητά σας με τοξικές ουσίες. Προτιμήστε τα σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα, γυαλί, πορσελάνη, σμαλτωμένο μαντέμι, πηλό ή μαντέμι. Τα μαντεμένια σκεύη χρειάζονται προετοιμασία: αλείψτε τα με μια γενναία ποσότητα από λάδι ελιάς και βάλτε τα στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για μία ώρα. Αφήστε τα να κρυώσουν και σκουπίστε το περισσευούμενο λάδι. Αφότου χρησιμοποιήσετε ένα μαντεμένιο σκεύος, πλύνετέ το με ζεστό νερό, αλλά χωρίς σαπούνι, και στεγνώστε το καλά τοποθετώντας το στο μάτι, σε χαμηλή φωτιά.

Η σωστή θερμοκρασία


Η θερμοκρασία είναι η σημαντικότερη παράμετρος στην αποθήκευση των τροφίμων. Αν υπερβαίνει τους 4,5° C, τα παθογόνα βακτήρια πολλαπλασιάζονται ραγδαία. Βάλτε τα αναλώσιμα τρόφιμα αμέσως στο ψυγείο ή τουλάχιστον μην τα αφήνετε για πάνω από δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Αποθήκευση νωπών τροφίμων


'Όσο γρηγορότερα καταναλώσετε τα νωπά τρόφιμα, τόσο το καλύτερο. 'Όσο περισσότερο τα κρατάτε, τόσο χάνουν τη γεύση και τις βιταμίνες τους. Η καλύτερη μέθοδος για τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά είναι να αποθηκεύονται σε πλαστικές σακούλες στο ψυγείο. Οι πατάτες και τα κρεμμύδια διατηρούνται φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου, σε σκοτεινό μέρος.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το >>Σπίτι

About Author

Διαφημιστειτε εδω......

Δημοσίευση σχολίου

 
Top