• Breaking News

    Ασκήσεις για όμορφη και ξεκούραστη πλάτη



    Οι ασκήσεις γα την πλάτη που ακολουθούν θα σας απαλλάξουν από το πιάσιμο ή τους πόνους, ενώ θα βελτιώσουν αισθητά τη στάση του σώματός σας και σίγουρα θα αποκτήσετε όμορφη και  ξεκούραστη πλάτη….πλάτη έτοιμη να εκτεθεί!!!





    Ασκήσεις για να ξεπιαστείτε 1 α+1 β. Καθίστε στα τέσσερα και κυρτώστε αργά την πλάτη σας, ρίχνοντας το κεφάλι χαμηλά, ανάμεσα στα χέρια σας (φωτό α). Κατόπιν, λυγίστε ελαφρώς τη μέση
    (β), προβάλλοντας προς τα έξω το κεφάλι. Παραμείνετε στην κάθε στάση 12 δευτερόλεπτα περίπου. Κάντε ένα σετ 15 επαναλήψεων και με τον καιρό προσπαθήστε να επιτύχετε 3 σετ 8 έως 12 επαναλήψεων. Δώστε έμφαση στην κίνηση από τη μία στάση στην άλλη και μην πιέζετε το σώμα, όταν είστε σταθερή.



    Ασκήσεις για δυνατούς ώμους 2. Ξαπλώστε ανάσκελα και βάλτε μία διπλωμένη πετσέτα κάτω από τη μέση σας, για να στηρίζεται φυσικά. Λυγίστε το ένα γόνατο, ανασηκώστε το πάνω μέρος της πλάτης και τους ώμους και παραμείνετε σ' αυτήν τη στάση μερικά δευτερόλεπτα. Μετά επιστρέψτε προς το πάτωμα, χωρίς όμως ν' ακουμπήσετε την πλάτη κάτω. Κάντε 10 έως 15 επαναλήψεις και στα μισά τους λυγίστε το άλλο γόνατο.



    Ασκήσεις για όμορφη πλάτη 3. Καθίστε στα τέσσερα και τεντώστε σε ευθεία το αριστερό πόδι και μπροστά το αριστερό χέρι, ώστε να είναι παράλληλα στο πάτωμα. Παραμείνετε σ' αυτήν τη στάση 8 δευτερόλεπτα. Κάντε το ίδιο με το δεξιό χέρι και πόδι. Η άσκηση αυτή γυμνάζει όλη την πλάτη και συμβάλλει στην υιοθέτηση καλύτερης στάσης. Προσπαθήστε να κάνετε πολλές επαναλήψεις και όχι να παρατείνετε το χρόνο τας άσκησης.



    Ασκήσεις για όμορφη μέση 4. α) Ξαπλώστε μπρούμυτα και βάλτε τα χέρια στους γλουτούς. Ανασηκώστε το πάνω μέρος του σώματος βάζοντας δύναμη μόνο στη μέση και καθόλου στους γλουτούς. Τα πόδια πρέπει κατά τη διάρκεια αυτής της κίνησης να είναι ενωμένα και καθηλωμένα στο πάτωμα. Κάντε 10 επαναλήψεις και σταδιακά αυξήστε τες.
    β) Σε μπρούμυτα θέση, απλώστε τα χέρια μπροστά. Ανασηκώστε το πάνω μέρος του σώματος χωρίς ν' ασκήσετε πίεση στους γλουτούς, μόνο στη μέση. Παραμείνετε έτσι 4 δευτερόλεπτα και επιστρέψτε στην αρχική Θέση. Κάντε 10 επαναλήψεις και σταδιακά αυξήστε τες.
    Δείτε όλα τα άρθρα για το>> σώμα και>>fitness

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728