penny tsoytsoyklari penny tsoytsoyklari Author
Title: Μυστικα για εναν ιδανικο υπνο!
Author: penny tsoytsoyklari
Rating 5 of 5 Des:
Φροντίστε για έναν ήρεμο ύπνο σε ιδανικές συνθήκες: τα παπλώματα με φτερά και πούπουλα είναι ...
Mystika-gia-enan-kalo-ka- ygii̱-ypno!-penbeautysecrets.blogspot.gr
Φροντίστε για έναν ήρεμο ύπνο σε ιδανικές συνθήκες: τα παπλώματα με φτερά και πούπουλα είναι ζεστά κι ανά­λαφρα και κατάλ­ληλα ακόμα και για τους αλλεργικούς.
Όπως στρώσεις, Θα κοιμη­θείς" λέει μια παροιμία. Και πράγ­ματι είναι πολλά αυτά που μπορεί­τε να κάνετε για να έχετε ύπνο καλό και υγιή. Το βράδυ για παράδειγμα, πρέπει να μειώνετε την ενεργητικότητά σας, ώστε να ηρε­μούν τα νεύρα. Για να χαλαρώσε­τε, μπορείτε να κάνετε ένα βραδι­νό περίπατο, να διαβάσετε μερι­κές σελίδες από κάποιο όχι πολύ συναρπαστικό βιβλίο; να ασχολη­θείτε με μια όχι τόσο πολύπλοκη κατασκευή  να έχετε μια ευχάριστη συζή­τηση ή να πιείτε ένα ζεστό γάλα. Προσπαθείτε να πηγαίνετε κάβε φορά την ίδια ώρα για ύπνο και με την ίδια σχεδόν διαδικασία. γιατί αυτό έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα - οι ψυχολόγοι το ονομάζουν "δυ­ναμικά στερεότυπα". Μην αφήνε­τε τις έγνοιες να σας κλέψουν τον ύπνο. Η πολλή σκέψη δε φέρνει πάντα τη λύση, καλύτερα είναι να ηρεμήσετε και τα πράγματα θα βρουν το δρόμο τους.  

Πριν πάτε για ύπνο, δε πρέπει να φάτε βαριά φαγητά. Χαμηλώστε τη θέρμανση, γιατί σε δροσερούς (και καλά αε­ριζόμενους χώρους, χωρίς όμως ρεύμα) κοιμάται κανείς πολύ καλύτερα. Αν όμως πέφτοντας εξαντλημένοι στο μαξιλάρι, διαπι­στώσετε ότι δε μπορείτε να χαλα­ρώσετε κι ο ύπνος δεν έρχεται, μπορεί να φταίει κάτι άλλο.
Μήπως το πρόβλημα δεν είναι πα­ρά το ίδιο το κρεβάτι; Όποιος ξα­πλώνει πάνω σε κρεβάτι με φτηνά μεταλλικά ελάσμα­τα που τρίζουν και σε ένα παμπάλαιο παραμορφωμένο στρώμα, υποβάλ­λει το σώμα του σε φοβερή δοκιμασία. Και είναι φυσικό την επόμενη να του πονάει η μέση. Τι κάνουμε όμως όταν το κρεβάτι μας είναι μεν από ορθοπαιδική άπο­ψη τέλειο, αλλά παρόλα αυτά δεν έχουμε καλό και βαθύ ύπνο: Σε αυ­τήν την περίπτωση πρέπει να εξετάσουμε και τα κλινοσκεπά­σματα. 
Όταν ιδρώνουμε κουκου­λωμένοι με βαριές κουβέρτες ή τρέμουμε κάτω από ένα ελαφρύ σεντόνι, το άλλο πρωί θα έχουμε στην καλύτερη περίπτωση κρυολογήσει ή Θα έχει πιαστεί ο σβέρκος μας. Τη λύση εδώ προ­σφέρουν τα ελαφριά παπλώματα από αληθινά φτερά και πούπουλα, που ζεσταίνουν ευχάριστα. Δημιουργούν στο κρεβάτι ένα άνετο μικροκλίμα. Λόγω του καμπύλου σχήματος των ελα­στικών φτερών και πούπουλων, δημιουργούνται κενά, που γεμί­ζουν με αέρα. Κατ' αυτόν τον τρόπο προκύπτει μια ιδανική θερμική μόνωση. Κατά τον ύπνο ο άνθρωπος παράγει 0.25 λίτρα ιδρώτα. Τα φτερά και τα πού­πουλα παίρνουν την υγρασία από το σώμα και τη μεταφέρουν προς τα έξω. Όσοι είναι αλλεργικοί στα ακάρεα- της σκόνης, δε χρειά­ζεται πλέον, σύμφω­να με τις τελευταίες ανακαλύψεις, να στερούνται την πο­λυτέλεια των που­πουλένιων μαξιλα­ριών. Άδικα συνι­στούσαν ως τώρα στους αλλεργικούς στην σκόνη να μην χρησιμοποιούν που­πουλένια παπλώμα­τα. Αντιπροσωπευτι­κές έρευνες απέ­δειξαν, ότι στο εσω­τερικό ενός πουπου­λένιου κλινοσκε­πάσματος δεν υπά­ρχουν ακάρεα, γιατί δεν καταφέρνουν να διαπεράσουν την πυκνοϋφα­σμένη Θήκη.
Από οικολογική άποψη τα κλινοσκεπάσματα από φτερά και πούπουλα ως φυσικά προϊόντα αποτελούν την καλύτερη επιλογή για το κρεβάτι. 0 καθαρισμός τους γίνεται από ειδικούς κάθε τέσσερα χρόνια. Ως τότε όμως πρέπει να τινάζονται και να αερίζονται καθημερινά.


About Author

Διαφημιστειτε εδω......

Δημοσίευση σχολίου

 
Top