penny tsoytsoyklari penny tsoytsoyklari Author
Title: ΜΑΛΛΙΑ-Τριχοπτωση και η Αντιμετώπιση της
Author: penny tsoytsoyklari
Rating 5 of 5 Des:
            Η τριχόπτωση είναι ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο. Καθημερινά χάνουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό τριχών, υπολογίζε-ται ότ...
       
 
Η τριχόπτωση είναι ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο. Καθημερινά χάνουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό τριχών, υπολογίζε-ται ότι κυμαίνεται μεταξύ 60 έως 100. συγχρόνως βγαίνουν νέες για να τις αντικαταστήσουν. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν συγκεκριμένες χρονικές περίοδοι, το φθινόπωρο και η άνοιξη, στη διάρκεια των οποίων χάνεται ο μεγαλύτερος αριθμός των τριχών.

κάθε τρίχα έχει μια ζωντανή ρίζα του τριχωτού της κεφαλής. το βαθύ τμήμα της ρίζας σημειώνεται μια σημαντική βιοχημική δραστηριότητα.Τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται με εντατικό ρυθμό και ανεβαίνουν προοδευτικά προς την επιφάνεια. Στη συνέχεια σκληραίνουν και σχηματίζουν την τρίχα. Η διαδικασία δημιουργίας μιας τρίχας είναι κυκλική. Τη φάση της ανάπτυξης (αναγενής φάση) διαδέχεται μέσω ενός συμβατικού σταδίου (κα-ταγενής φάση) η φάση της ηρεμίας και πτώση της τρίχας (τελογενής φάση). Ο κύκλος συνεχίζεται με την ανάπτυξη νέας τρίχας. Αλωπεκία, που είναι ο επιστημονικός όρος, εμφανίζεται, όταν υπάρξει διαταραχή αυτής της ισορροπίας, με αποτέλεσμα την αραίωση ή την παντελή έλλειψη των τριχών της κεφαλής. Η διαταραχή αυτή μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες, στο έντονο στρες, στην κακή διατροφή, στη χρήση κάποιων φαρμάκων. Η πιο κοινή εκδήλωση τριχόπτωσης, η οποία σταδιακά επιφέρει αραίωση » τριχωτού της κεφαλής, είναι η ανδρογενετικού τύπου. Οι Θύλακες που προσβάλλονται είναι κυρίως αυτοί της μετοποκροταφικής περιοχής και της περιοχήςτου κρανίου. Οφείλεται στην ύπαρξη των κυκλοφορούντων ανδργόνων που επιδρούν αρνητικά στον παράγοντα ΕGΕ (παράγοντα αυξησης του αγγειακού ενδοθηλίου)δυναμώοντας την αγγείωση και αποδυναμονοντας έτσι τους Θύλακες. Γι'αυτό συναντάται περισσότερο στους άνδρες παρά στις γυναίκες.
Επειδή  πάντοτε η πρόληψη είναι προτιμότερη από τη Θεραπεία, μπούμε να λάβουμε μια σειρά μετρα για να περιορίσουμε το πρόβλημα στην αρχή του.
Για να  εχετε πάντοτε και υγιή  μαλλιά φροντίστε να καταναλώνετε άυθονα ψάρια, φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Το ρύζι, επίσης, είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές για την υγεία των μαλλιών. Επιπλέον, ιδιαίτερα πολύτιμες είναι και οι τροφές που περιέχουν βιταμίνη Η ή βιοτίνη, όπως το γάλα, το συκώτι και η μαγιά της μπίρας. Ωστόσο κάποιες φορές είναι αναγκαίο να καταφύγουμε σε κάποια συμπληρώματα διατροφής. Κατάλληλα για την τριχόπτωση είναι τα Θειούχα
αμινοξέα (κυστέίνη, μεθειονίνη, ταυρίνη), βιταμίνες συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία (σίδηρος, ψευδάργυρος).

• Εξειδικευμένα σαμπουάν περιέχουν πρωτεΐνες που συγκρατούν την υγρασία της τρίχας, ενώ παράλληλα διαθέτουν ήπιες καθοριστικές βάσεις που δεν επιτίθενται στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, αλλά αποκρίνουν το σμήγμα αποτελεσματικά και επιτρέπουν την καλύτερη οξυγόνωση του Θύλακα.
• Καθημερινή χρηση τονωτικών λοσιόν. Απλώνοντας λίγες σταγόνες στην επιφάνεια του κεφα λιού και κάνοντας ένα απαλό, τονωτικό μασάζ, τα θρεπτικά συστατικά εισχωρούν στο θύλακα της τρίχας.

• Με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να χρησμοποιήσετε τονωτικές αμπούλες 2-3 φορές την εβδομάδα, ενώ μπορεί να ακολουθήσει μια φάση συντήρησης με αραιότερη εφαρμογή τους. • Το δαφνέλαιο, τέλος, αποτελεί το παραδοσιακό όπλο κατά της τριχό-πτωσης. Απλώστε μικρή ποσότητα στα μαλλιά κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Το αφήνετε να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάζετε με χλιαρό νερό ή λούσιμο. 'Εχει την ιδιότητα να τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παρέχει άμεση λάμψη και φροντίδα στα μαλλιά. Η δράση του μπορεί να ενισχυθεί με λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου. Κλείνοντας, Θα πρέπει να τονίσουμε ότι για την καλή υγεία των μαλλιών πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις καθημερινές βλαπτικές επιθέσεις προϊόντων χτενίσματος, βαφές, περμανάντ και πάντα να καταφεύγουμε στην επιστημονική συμβουλή του δερματολόγου και του φαρμακοποιού, ώστε να προσδιοριστεί η αιτία της τριχόπτωσης και να επιλεχθεί η σωστή αγωγή για την αντιμετώπισή της.
                                                                                                                                      

About Author

Διαφημιστειτε εδω......

Δημοσίευση σχολίου

 
Top