penny tsoytsoyklari penny tsoytsoyklari Author
Title: Βαμμένα μαλλιά προστατεύστετα!
Author: penny tsoytsoyklari
Rating 5 of 5 Des:
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι Ελληνίδες σε ποσοστό σχεδόν 50% έχουν απαρνηθεί το φυσικό χρώμα των μαλλιών τους. Σε αντίθεση δε με τα παλ...
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι Ελληνίδες σε ποσοστό σχεδόν 50% έχουν απαρνηθεί το φυσικό χρώμα των μαλλιών τους. Σε αντίθεση δε με τα παλιότερα χρόνια, οι περισσότερες γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους όχι μόνο για να καλύψουν τις λευκές τρίχες, αλλά και για να «παίξουν» με την εικόνα τους, να ανανεωθούν, να αποκτήσουν ένα διαφορετικό και πιο εντυπωσιακό λουκ ή απλώς για να προσθέσουν ένταση και λάμψη στο φυσικό τους χρώμα. Οι στατιστικές μάλιστα δείχνουν ότι τα 2/3 των γυναικών αυτών επιλέγουν να βάψουν τα μαλλιά τους στο σπίτι και όχι στο κομμωτήριο. Κι αυτό γιατί τα προϊόντα βαφής νέας τεχνολογίας μάς προσφέρουν πια απεριόριστες δυνατότητες επιλογής μπορούμε να διαλέξουμε μόνιμο χρώμα ή προσωρινό, βαφή στον ίδιο τόνο για λάμψη, ευκολία στην εφαρμογή και, φυσικά, μια απεριόριστη γκάμα αποχρώσεων. Στη σύνθεσή τους οι βαφές αυτές περιέχουν θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά που τρέφουν την τρίχα και τη διατηρούν στιλπνή και υγιή. Παράλληλα, οι νέες εξειδικευμένες σειρές περιποίησης για βαμμένα μαλλιά διατηρούν την ένταση του χρώματος και τους προσφέρουν απαλότητα και μοναδική λάμψη.
Τα μυστικά του χρώματος


Πριν διαλέξω το χρώμα που μου αρέσει, τι πρέπει να λάβω υπόψη;
Το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας αλλά και τον τόνο της επιδερμίδας σας. Ο γενικός κανόνας λέει ότι μπορείτε να διαλέξετε χρώμα μέχρι και δύο τόνους πιο ανοιχτό ή σκούρο σε σχέση με το φυσικό σας. Για να διαπιστώσετε αν πετύχατε τη σωστή απόχρωση, παρατηρήστε το βλέμμα σας, αφού το ιδανικό χρώμα φωτίζει τα μάτια. Όσο για τον τόνο της επιδερμίδας, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Οι σκούρες επιδερμίδες δεν μπορούν να «δέσουν» με πλατινέ ξανθά μαλλιά, ενώ οι πιο ανοιχτές μάλλον αγριεύουν με τα σκούρα καστανά.
Οι βαφές φθείρουν την ποιότητα της τρίχας;
Οι νέες εξελιγμένες συνθέσεις περιέχουν ευεργετικά, ειδικά μελετημένα συστατικά, που μόνο καλό μπορούν να κάνουν στην τρίχα. Έτσι, τα μαλλιά όχι μόνο δεν φθείρονται, αλλά αποκομίζουν και κάποια οφέλη από τις τεχνολογικά προηγμένες βαφές.
Έχω μπερδευτεί με τα είδη βαφών. Ποιες είναι οι ακριβείς διαφορές ανάμεσα στις ημιμόνιμες και τις μόνιμες;
Οι ημιμόνιμες βαφές διαρκούν από 8 έως 10 λουσίματα και φεύγουν σταδιακά. Δεν περιέχουν οξυζενέ ή αμμωνία και δίνουν χρώμα στον ίδιο περίπου τόνο με το φυσικό, προσθέτοντας άφθονη λάμψη και ζωντάνια. Μπορούν να καλύψουν τα πρώτα λευκά, αλλά δεν ενδείκνυνται όταν η ποσότητα των λευκών είναι υπερβολική.Οι μόνιμες βαφές συνήθως περιέχουν οξυζενέ και αμμωνία, γι αυτό μπορούν να προκαλέσουν θεαματικές αλλαγές στο χρώμα, κάνοντας τα μαλλιά πολύ πιο ανοιχτά ή σκούρα. Έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να καλύπτουν πλήρως όλα τα λευκά, όσα κι αν είναι αυτά.
Χρήσιμες συμβουλές

*Μην κάνετε βαφή σε φρεσκολουσμένα μαλλιά. Όταν είναι άλουστα, το σμήγμα προστατεύει το δέρμα του κεφαλιού κι έτσι αποφεύγονται τυχόν ερεθισμοί από τη βαφή.
*Μην κάνετε ποτέ βαφή σε μαλλιά που έχουν χένα. Τα μεταλλικά άλατα που περιέχει η χένα, όταν έρθουν σε επαφή με την αμμωνία της βαφής, κάνουν την τρίχα να σπάει.
*Αν έχετε μακριά μαλλιά, αγοράστε δύο σετ βαφής. Το περιεχόμενο ενός σετ αρκεί για μαλλιά μεσαίου μήκους.
*Μην αναμιγνύετε ποτέ το περιεχόμενο δύο βαφών από διαφορετική μάρκα, έστω κι αν είναι η ίδια απόχρωση. Τα συστατικά τους διαφέρουν.
*Μην αφήνετε τη βαφή πάνω στα μαλλιά λιγότερο ή περισσότερο χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα αποτελέσματα θα σας απογοητεύσουν.
*Αν τελικά αποδειχτεί πως η απόχρωση που έχουν τα μαλλιά σας δεν είναι αυτή που είχατε φανταστεί, εάν μεν η βαφή είναι προσωρινή, κάντε λίγη υπομονή ή αρχίστε να λούζεστε με ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό. Αν, όμως, η βαφή είναι μόνιμη, προτιμήστε να καταφύγετε στα έμπειρα χέρια ενός κομμωτή. Αυτός μόνο ξέρει πώς να διορθώσει το κακό.
Ζεστές αποχρώσεις

Τα απαλά χρώματα εικονογραφούν τις φετινές τάσεις: ένα πολύ ελαφρύ μελαχρινό, το χρώμα της καραμέλας, το ντορέ, το βερικοκί. Τα παστέλ, καραμελένια χρώματα συνθέτουν μια παλέτα γεμάτη θηλυκότητα και φυσικότητα. Οι ζεστές αποχρώσεις του κοραλλιού, σε λεπτές ανταύγειες, δίνουν μια σοφιστικέ πινελιά, ενώ τα ιριδίζοντα φιλντισένια χρώματα «παίζουν» με το φως του ήλιου.

About Author

Διαφημιστειτε εδω......

Δημοσίευση σχολίου

 
Top